Тіміш з колегами готують проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів

Тіміш з колегами готують проведення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів

16.01.2018, 17:11

Сьогодні, 16 січня,  народні депутати України Григорій Тіміш, разом з колегами по комітету - Марією Іоновою та Оксаною Юринець взяли участь у першій нараді з питань організації та проведення Асамблеї прикордонних регіонів і Єврорегіонів. Захід, на якому головував перший заступник Мінрегіону  В’ячеслав Негода, відбувся за ініціативи парламентського Комітету з питань європейської інтеграції. 

Про це повідомив народний депутат України Григорій Тіміш

- Дуже важливий форум, але, на мою думку, запізнився в часі, - прокоментував захід народний депутат України Григорій Тіміш. - Проведення об’єднуючої асамблеї всіх учасників транскордонних та євроінтеграційних процесів, навіть тих, хто втратив свій транскордонний ефект через події на сході країни, звичайно, потрібно проводити. І присутні підтримали цю ініціативу. Учасники заходу, голови та керівники єврорегіонів, асоціацій та агенцій активно обговорювали найактуальніші проблеми співробітництва, обмінялися досвідом.

ДОВІДКОВО:

В Україні створена Асамблея українських прикордонних регіонів та єврорегіонів (об'єднань єврорегіонального співробітництва). Декларація про утворення відповідної асамблеї була підписана 2010 року.

Згідно із документом, метою утворення Асамблеї українських прикордонних регіонів та єврорегіонів є сприяння сталому соціально-економічному і просторовому розвитку прикордонних регіонів у інноваційно-інвестиційний спосіб, посилення координації політики транскордонного співробітництва, сприяння обміну досвідом в реалізації транскордонних проектів, вирішення актуальних питань транскордонного співробітництва з урахуванням рекомендації європейських інститутів та чинного законодавства України.

Координацію діяльності асамблеї буде здійснювати консультативно-дорадча рада з питань розвитку єврорегіонів та транскордонного співробітництва при Міністерстві регіонального розвитку і будівництва України.

1