Тіміш ввів в оману буковинців начебто Фищук наказав не ремонтувати глибоцькі дороги

Тіміш ввів в оману буковинців начебто Фищук наказав не ремонтувати глибоцькі дороги

21.09.2017, 14:54

Розглянувши оприлюднену у місцевих ЗМІ інформацію народного депутата України Григорія Тіміша щодо начебто незадовільного фінансування робіт з ремонту автомобільних доріг Глибоцького району за рахунок коштів, одержаних в межах експерименту з фінансового забезпечення здійснення заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування, повідомляємо про наступне.

Підкреслюємо, що заява Народного депутата про те, що голова обласної державної адміністрації начебто дав доручення Службі автомобільних доріг далі не ремонтувати дороги, відклавши всі раніше проведені тендери, не відповідає дійсності та вводить в оману мешканців нашого краю.

Хочемо звернути увагу, що на автомобільних дорогах Глибоцького району виконано робіт загальною вартістю понад 90 млн.грн., що за останні роки в жодному іншому районі Чернівецької області не було зроблено.

Обласною державною адміністрацією відповідно до п. 33 розділу VI „Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України сформовано та погоджено з Міністерством інфраструктури України та Державним агентством автомобільних доріг України, комітетом Верховної Ради України з питань бюджету Перелік об’єктів будівництва, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування в рамках експерименту з фінансового забезпечення реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування у Чернівецькій області, на прогнозну суму коштів, які передбачалось отримати протягом 2017 року, на загальну суму 431,1 млн. гривень.

Слід зазначити, що на 2017 рік ДФС України для Чернівецької митниці визначила індикативні показники в сумі 2208,6 млн. грн., що на 51% більше показників 2016 року. Враховуючи зазначене, протягом січня – вересня 2017  року до обласного бюджету від перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів надійшло лише 85,1 млн. грн., тобто 19,7% від планового обсягу фінансування об’єктів згідно з вищезгаданим Переліком. Мова йде про 76 об’єктів, у тому числі 8 об’єктів по Глибоцькому району. Можна зробити висновок, що затверджений Перелік наразі не буде підтверджений фінансуванням у поточному році в повному обсязі.

Хочемо також зауважити, що проведена процедура закупівлі на поточний середній ремонт автомобільної дороги Глибока – Буденець – Банилів Підгірний на ділянці в межах адміністративних одиниць сіл Петричанка та Сучевени, але відповідно до процедурних термінів можливість підписання договору наступила тільки 18 вересня 2017 року та в кінці поточного місяця, у відповідності до графіка виконання, роботи будуть розпочаті.

Стосовно різниці вартості 1 км, як стверджує народний депутат, потрібно врахувати, що вартість об’єкта визначається на підставі проектно-кошторисної документації, яка враховує значення дороги, категорію, фактичний стан, геометричні показники та конструктивні. Тому і вартість 1 км також не може бути однакова.

Водночас хочемо прокоментувати інформацію про начебто зловживання щодо розміщення коштів на депозитних рахунках.

У 2017 році залишок невикористаних коштів «митного експерименту» за 2016 рік розміщенона депозитному рахунку у Чернівецькій філії ПАТ КБ «ПРИВАТБАНК». Підкреслимо, що при цьому кошти, одержані в межах «митного експерименту» в 2017 році на депозитному рахунку не розміщувались.

Незважаючи на те, що кошти були розміщені на депозитному рахунку, фінансування ремонту автомобільних доріг відбувалось своєчасно, згідно з заявками головного розпорядника коштів.

Внаслідок розміщення коштів на депозиті, за 8 місяців 2017 року до обласного бюджету надійшло додаткових доходів в загальній сумі 24,6 млн. грн.Це кошти, які спрямовані на забезпечення соціально-економічного розвитку Чернівецької області.

Департамент фінансів облдержадміністрації вважає, що розміщення тимчасово вільних коштів на депозитному рахунку було правильним управлінським рішенням, адже дало змогу залучити додаткові кошти до обласного бюджету, одночасно забезпечивши своєчасне проведення розрахунків за виконані роботи на автомобільних дорогах з підрядними організаціями.

Обласна державна адміністрація діє в межах своїх повноважень на підставі чинного законодавства. В сьогочасних умовах неприпустимим є звинувачення у начебто війні керівника виконавчої влади краю з боку народного депутата – члена коаліції. Війною є акт агресії Росії проти України, а наше спільне з коаліцією, Урядом, іншими органами центральної та місцевої влади завдання – зберегти суспільно-політичну стабільність в державі та забезпечити соціально-економічний розвиток в інтересах кожного громадянина.

Джерело: КОМЕНТАР ВІДДІЛУ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ЩОДО ОПРИЛЮДНЕНОЇ 19.09.2017 Р. МІСЦЕВИМИ ІНТЕРНЕТ-ВИДАННЯМИ ІНФОРМАЦІЇ НАРОДНОГО ДЕПУТАТА УКРАЇНИ ГРИГОРІЯ ТІМІША ПРО НЕЗАКОННЕ ПРИЗУПИНЕННЯ РЕМОНТУ ДОРІГ НА БУКОВИНІ

1


КОМЕНТАРІ (1)

А Тимиш то Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.. Обманывает народ. Но-но-но!

avatar

Аурель

22 вересня 2017 12:53