'Чотири мільйона на пункти пропуску знаходяться на рахунку ДФС': Тіміш підняв питання про добудову ПП 'Красноїльськ', 'Дяківці' в комітеті з питань євроінтеграції

"Чотири мільйона на пункти пропуску знаходяться на рахунку ДФС": Тіміш підняв питання про добудову ПП "Красноїльськ", "Дяківці" в комітеті з питань євроінтеграції

14.03.2018, 17:16

Сьогодні, разом з головою підкомітету з питань транскордонної співпраці Юринець Оксаною, в Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції провели робочу нараду, присвячену обговоренню питань надання кредитної допомоги, фінансування та реалізації грантових проектів транскордонного співробітництва за участю МЕРТ, Мінфіну, Мінрегіону, ДФС та МЗС.

Про це повідомив народний депутат України Григорій Тіміш. 

- З представниками міністерств та ДФС вдалося обговорити практичні шляхи вирішення проблемних питань реалізації проектів транскордонного співробітництва, зокрема, щодо ситуації добудови пунктів пропуску, - розповів Григорій Тіміш. -  Наразі, зі слів директора департаменту з інфраструктури ДФС пана Рахуба Андрія Миколайовича, КОШТИ НА РОЗБУДОВУ ПУНКІВ ПРОПУСКУ ДЯКІВЦІ І КРАСНОІЛЬСК ЗНАХОДЯТЬСЯ НА РАХУНКУ ДФС!!!!! ЦЕ В МЕЖАХ 4 МЛН. Євро!!!! Насправді є за що добудовувати і запускати роботу пунктів пропуску вже в цьому році... Стосовно робіт, фіскали чекають на експертизу вже пророблених будівельних робіт, після цієї процедури роботи мають бути розморожені. Чи буде так насправді? 

Особисто звернув увагу учасників, зокрема представників ДФС, на важливості завершення добудови міжнародних пунктів пропуску в Дяківцях та Красноїльську, оскільки існує глибока занепокоєність у нас, представників комітету, європейців та румунської сторони, щодо фінансування нового транскордонного проекту, який спрямований на модернізацію 7 км доріг в області, які ведуть до прикордонного пропускного пункту. У випадку, якщо до кінця червня 2018 року пункт перетину кордону Красноїльськ не буду функціонувати належним чином, згідно до зобов’язань взятих на себе українською стороною перед Європейською комісію, то фінансування нових інфраструктурних проектів по програмі «Румунія-Україна 2014-2020» може не відбутись взагалі... Ось таке павутиння, - підсумував Григорій Тіміш.

1