Тягнибок заперечує, що чернівецька 'Свобода' підіграла владі під час усунення Федорука

Тягнибок заперечує, що чернівецька "Свобода" підіграла владі під час усунення Федорука

03.06.2012, 16:31

Під час чат-конференції з Олегом Тягнибоком (2 червня) на блоговій мережі ВКурсі лідер ВО "Свобода" відповів на кілька запитань BukNEWS:

Вину за своє дострокове усуннення з посади колишній Чернівецький міський голова Микола Федорук поклав на депутатів від вашої політичної сили. За його словами, вони підіграли владі під час його протистояння з депутатами. І ключовим навіть було не саме голосування за відставку, в якому ваші депутати участь не брали, а допомога в подоланні вето, накладеного мером на регламент. Як наслідок таких дій депутатів-свободівців в Чернівцях вже рік немає легітимного міського голови. Як гадаєте, ця ситуація додала «Свободі» очків, зважаючи на те, що за Федорука на виборах проголосували понад 60% чернівчан?

Олег Тягнибок: 1. Регламент, який не підтримала фракція «Свободи» у міській раді, надавав міському голові («вічному комсомольцеві», який тривалий час намагався утискати діяльність «Свободи» у Чернівцях) майже необмежені повноваження, чотири пункти регламенту суперечили чинному законодавству (Микола Федорук відмовився їх доопрацювати).
2. Ухвалювати будь-який документ, положення якого порушують Закон, ми ніколи не будемо. Виключень немає ні для наших партійців, ні, тим більше, для наших опонентів.
3. «Свобода» є самостійною політичною силою, і нікому підігравати не збирається. Сподіваюся, що, проаналізувавши 20-річну історію нашої партії, будь-яка людина побачить – плітки щодо співпраці з антиукраїнськими силами є безпідставними.
4. У Чернівцях, якщо пам'ять не зраджує, міського голову «відставили» «регіонали» та «тушки» з НУ, БЮТ і «Фронту Змін». До чого тут «Свобода»?
 5. Не за очки ми боремось. Наші прихильники не підтримували діяльність колишнього Чернівецького голови так само, як і нині не підтримують діяльність «регіональної» влади. Ми підзвітні, у першу чергу, нашим партійцям та прихильникам.  Якщо нині підтримка «Свободи» у Чернівцях зросла, це свідчить про правильність наших дій.

Чи будете наполягати, щоб представнику вашої політсили виділили під балотування один з чотирьох буковинських виборчих округів? Зараз, здається, колеги по КОДу не дуже поспішають поступатися «свободівцю» місцем? Чи попросити компенсації за здані на Буковині округи десь на Львівщині?

Олег Тягнибок: Пане Юрію, ми у КОДі – не прохачі. Є домовленість, що попередніх результатів перемовин ми не обговорюємо, але «Свобода» собі ставить на меті мати депутата-націоналіста з кожної без винятку області України. Тому плануємо, що наші депутати балотуватимуться не лише на Поділлі, Львівщині чи Тернопіллі, а і на Луганщині, Дніпропетровщині, у Харківщині, навіть у Криму. Ми налаштовані на конструктивний діалог у цьому питанні з нашими партнерами.

Серед опозиційних сил, які, за вашими словами, мають йти на вибори двома колонами, щоб перемогти, не зауважив Удару. (Можливо, неуважно читав коментарі). У будь-якому разі, поясніть феномен успіху цієї політсили, яка працює на ринку менше Свободи, але вже не тільки обігнала її, але й добирається до політичних старожилів.

Олег Тягнибок: 1. «УДАР» відмовився увійти до КОДу. Тому і згадок не було.
2. Про феномен будь-якої політичної партії можна вести мову принаймні після кілька років її активної діяльності. Бо в Україні в політиці діють «ринкові» принципи – досить легко, маючи потрібні фінанси, «розкрутити» політичний бренд, і надзвичайно важко втримати планку протягом певного часу. Про феномен «УДАРу» можна буде говорити після парламентських виборів, уже під час першої сесії наступного скликання.

Які у вас зараз стосунки з Віктором Ющенком, який фактично ввів вас у велику політику, коли виключив зі своєї фракції за промову на горі. Як ви оцінюєте роки його президентсва і нинішню політичну діяльність?

 Олег Тягнибок:Зараз стосунків із Ющенком немає жодних. Роки його президентства розцінюємо як роки втрачених можливостей.

Тимошенко, цитуючи Шаламова, назвала деякі політичні сили, серед яких і Свободу, які стануть «тушонкою» для Партії регіонів. Подані за ваші політичні сили голоси, вважає вона, влада використає для нарощування свого електорального результату. Якщо Свобода все таки не подолає прохідний бар'єр до парламенту, як гадаєте, у кого вона переважно заберете голоси виборців — влади чи опозиці?

 Олег Тягнибок: Виборці – не кріпаки, їхні голоси нікому не належать. Тому «Свобода» ні в кого не «забиратиме» голоси, а отримає голоси тих, хто підтримує наші принципи і дії. До того ж, я впевнений у подоланні «Свободою» п`ятивідсоткового бар`єра. А щодо «тушонки» – наступна Верховна Рада все розставить по своїх місцях, і дуже важливо, аби в новому парламенті не з`явилася вже третя хвиля «тушок», які прийдуть під опозиційними гаслами, а вже в стінах ВР забезпечать Януковичу «довічне царювання».

Джерело: http://conference.vkursi.com/3610.html

1


КОМЕНТАРІ (9)

Так не тільки буковинські свободівці брешуть, але й сам Тягнибок

avatar

байдужий

03 червня 2012 11:46

Чорней ! Скільки тобі платять бютівці? Щоб ти очорнював Свободу!
avatar

Політолог

03 червня 2012 12:11

Да ви подивитесь на це фото. Тільки якоісь уніформи не вистачає (чорного кольору) та стеку

avatar

байдужий

03 червня 2012 13:45

Ванька Мунтян підкормлює юрку.
avatar

Журналіст

03 червня 2012 14:39

Ванька Мунтян підкормлює юрку.
avatar

Журналіст

03 червня 2012 14:39

дивно, але у всіх чомусь склалось враження що підіграли))) чому б це? а напевно тому, що під час голосування за подолання його вето Свобода проголосувала саме так як треба було регіоналам

avatar

Yaroslav Levitskiy

03 червня 2012 17:55

Якщо щось здається то треба молитись.
avatar

Знаю чий

05 червня 2012 17:08

В інтерв’ю виданню glavcom.ua колишній міський голова Чернівців Микола Федорук розповів про свою історію боротьби за посаду та схему, яку Партія регіонів зможе застосувати в будь-якому місті. Відповідаючи на два запитання Віталія Червоненка («Главком») екс-мер, зокрема, оцінив дії депутатів від ВО "Свобода" у міській раді та визначив їх справжню роль у справі дострокового усунення його з посади.

Якщо дострокові вибори все ж таки будуть оголошені, чи спробуєте укласти певний союз з якоюсь партією? Адже, коли вас звільняли, то той же «Фронт змін» нібито вас підтримав, «Свобода» висловлювала підтримку, навіть бюлетені рвали при голосуванні за вашу відставку…

От не треба про «Свободу» згадувати! Вона мене ніколи не підтримувала, і голоси «Свободи» якраз дали змогу достроково припинити мої повноваження, все вирішили саме їх три депутати.

А як же історія, що вони рвали бюлетені, не давали вас відставляти?

Це було. Першопричина мого конфлікту з радою полягала в регламенті роботи міськради. «Свобода» проголосувала за новий регламент, давши змогу подолати вето міського голови. А далі моє зняття вже було справою техніки, можна було і бюлетені рвати, і влаштовувати маскарад.

Нагадую, що все почалося з того, що міськрада затвердила незаконний регламент, який позбавляв міського голову всіх передбачених законом про місцеве самоврядування функцій. Я наклав вето на це рішення, а профільний комітет Верховної Ради, який проводив на місці виїзне засідання, визнав рішення міськради незаконним. Але рада таки подала моє вето 42 голосами, з низ 3 вирішальні дала «Свобода». Тому не треба мені говорити про підтримку «Свободи» і порвані ними бюлетені.

Джерело: http://glavcom.ua/

avatar

У тому, що в Чернівцях нема мера винна Свобода, - Федорук

05 червня 2012 17:42

звичайно моі комсомольці це бурбачок, каспручок, яценючок . В мене же ж з ними бізнес і добробут.
avatar

Хфедорук

05 червня 2012 19:30