Тягнибок не шкодує за Горуком, бо сам виключив його з партії ще два місяці тому

Тягнибок не шкодує за Горуком, бо сам виключив його з партії ще два місяці тому

30.04.2013, 03:46

Лидер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявил, что лидер фракции ВО "Свобода" в Черновицком областном совете Назар Горук нарушал партийный устав.

Из-за этого был исключен из партии еще два месяца назад.

Об этом завил Тягнибок.

По его словам, Горук был снят с должности «в связи с промахами в его деятельности, из-за нарушения дисциплинарного устава ВО «Свобода».

"Он оставался еще в организации и сам написал заявление о выходе из организации", - сказал Тягнибок.

Народный депутат сообщил, что после парламентских выборов в ноябре 2012 года из ВО «Свободы», согласно решению политсовета, было исключено около 200 человек.

«Политическая партия – это живой организм, одни приходят, другие уходят. есть определнные правила. Если кого-то не утсраивают эти правила жизни – он должен отойти…Никакой личной трагедии, какой-то сенсации относительно этой ротации в Черновецкой областной организации», - сказал Тягнибок.

Как сообщало ИА "Пресс-центр Украина", в ВО "Свобода" зреют разногласия между ультраправым крылом и депутатской верхушкой, которую обвиняют в "соглашательстве" с властью.

Лидер фракции ВО "Свобода" в Черновицком областном совете Назар Горук заявил, что покидает фракцию, потому что не согласен с роскошью в оппозиции.

"Из-за непонятных амбиций некоторых людей, я не хочу быть участником преобразования Буковинской "Свободы" на маргиналез Буковинской политики. Цель и возможности должны быть соразмерными и высшими. Также не хочу подавать флаги некоторым финансово-политическим кланам, чьи лидеры встречаются в Киеве в дорогих ресторанах, пьют кофе и едят салатики за 800 гривен, решая кому какая область принадлежит", - отметил Горук.

Джерело:  ИА "Пресс-центр Украина" 

1


КОМЕНТАРІ (11)

Тягнибок сам собі перечить. То виключає, то виявляється Горук сам пішов. Натуральний ЦИРК !

avatar

Журналіст

29 квітня 2013 22:58

Діагнози «лікарів» з ВО «Свобода» Частина І.


29.04.2013

У середовищі ВО «Свобода», так само, як і навколо цієї політичної сили відбуваються процеси, що нагадують психушку, у котрій на посадах лікарів працюють ветеринари, ботаніки, хіроманти, але не професійні психіатри.

Як тільки у «Свободі» хтось починає говорити про те, що об’єднання, або його частина, рухається у неправильному напрямку, цій людині негайно ставиться відповідний до профілю лікарні діагноз, а як терапевтичне лікування «хворому» рекомендується абсолютне мовчання заради збереження його здоров’я.

Аналогічна практика набуває все більшого поширення і щодо іноземних критиків діяльності ВО «Свобода» та її героїв.

Не знаю, у якій мірі при цьому використовується досвід «головного лікаря» цієї партії Олега Тягнибока, але, можна припустити з високою вірогідністю, що, щонайменше, без погодження з ним встановлення остаточного діагнозу осіб, що стають «хворими», не відбувається.

У квітні поточного року лави Чернівецької міської організації ВО «Свобода» вимушений був покинути тепер вже колишній її очільник Назар Горук.

Варто зазначити, що Горук є людиною непересічною. У його біографії значиться навчання у Рівненській духовній семінарії УПЦ КП (закінчив з золотою відзнакою) і у Чернівецькому державному університеті ім. Федьковича (філософсько-теологічний та історичний факультети).

На президентських виборах (2010 р.) він був довіреною особою по 204 округу кандидата на посаду Президента України О.Тягнибока.

У 2010 р. Горука призначили керівником Чернівецької міської організації ВО «Свобода».

У 2012 р. він очолив обласний виборчий штаб ВО «Свобода» та був висунутий під 36-м номером кандидатом в народні депутати України по одномандатному виборчому округу.

І ось, як грім серед ясного неба – виключення з партії!

Так от, за два роки до проходження «Свободи» у Верховну Раду України в інтерв’ю газеті «Погляд» Н.Горук висловив дві думки, які є важливими для розуміння причин його теперішнього виключення з партії:

1. «Я вважаю, що людина, котра претендує на будь-яку виборну посаду, повинна вже щось зробити і робити. Виборець має усвідомлювати, за кого він віддає свій голос».

2. «Ми намагаємося людині допомогти, якщо це не передбачає порушення Закону, і маємо чим похвалитися. При цьому жоден з наших партійців не має за собою «грішків», у цьому ми принципові та послідовні. Свободівець має бути взірцем для інших громадян».

Що сталося за ці два роки у партії, чи у її організації на Буковині, щоб людина, яка була представником кандидата у президенти О.Тягнибока, з таким почуттям справедливості та віри в політичні лозунги «Свободи» стала зайвою для керівництва партії?

Читаємо у заяві Н. Горука:

«Всеукраїнському об’єднанню “Свобода” я чесно віддавав все, що міг: роки праці, здоров’я, сили, добробут своєї сім’ї…

Через незрозумілі амбіції деяких людей, я не хочу бути учасником перетворення Буковинської Свободи на маргіналез буковинської політики…».

І далі:

«Не хочу подавати прапори деяким фінансово-політичним кланам, чиї лідери зустрічаються у Києві в дорогих ресторанах, попивають каву і їдять салатики за 800 гривень, вирішуючи кому яка область належить.

Скажу словами Юрія Луценка, які мені дуже сподобались: «Не маю права бути використаним ворогами, нерозумними або пристосуванцями» (читайте між рядків).

Мій вихід зі Свободи – це сигнал не тільки для Лідерів «Свободи», а й опозиції в цілому, від тисячі свободівців, прихильників “Удару” і “Батьківщини” по всій Україні: можливо щось не так робиться ???

До мене звертаються чимало партійців з бажанням в знак солідарності зі мною вийти з партії, натомість я закликаю їх не робити цього: мій вихід не протидія, а стимул до дії! Адже у житті завжди треба бути принциповим».

http://n-horuk.vkursi.com/5450.html

Не будемо ідеалізувати Горука – помиляються всі, але не всі готові визнавати помилки.

Але в його словах відчувається біль від усвідомлення того, чим стала сьогодні буковинська політика, він говорив у березні поточного року: «…сьогодні Чернівці перетворились на арену битви двох потужних кланів. Клани, які є цинічними, не зупиняться ні перед чим. Один із них прямо пов'язаний з існуючою в місті владою та певним олігархом, інший – з одним з «опозиційних лідерів». Кожен з кланів має значні фінансові можливості та політичне лоббі в Києві. Вони постійно ведуть боротьбу між собою і всі значні політичні події… є практичними наслідками цієї війни. І ця війна не за добробут чернівчан. Боротьба іде за володіння всіма крупними об’єктами, від митниці до Калинівського ринку і аеропорту.

Заручниками цієї війни є не тільки місцеві політики, але й кожен чернівчанин, який залишився наодинці зі своїми проблемами. Про них починають думати лише напередодні виборів. Насправді вибори відбуваються не між представниками влади і опозиції (!), а між кланами, які хочуть розпоряджатися багатствами міста, області і України.

Святослав Вишенський, журналіст, ведучий програми «Тиждень Р.S.» телеканалу Чернівці ТV», координатор політклубу «Politosophyia» (м.Чернівці), що добре знає місцеву бізнесово-політичну «кухню», розшифрував, про які клани, та яких саме політиків сказав Горук: «…Є два клани — Фірташа і Яценюка, які хочуть поімєть це місто за рахунок своєї політичної крыши (даху). Вибрали в області якраз представників кланів (окрім Федорука, який був змушений приєднатися до клану Яценюка, оскільки потрібні були кошти).

Виборці недалекоглядні, однак все таємне стане явним. І тьотя-мотя, яка голосує за Юлю, а отримує ставленика олігархів, сама винна в своїй бідності і саракості…».

Тобто, Горук посягнув на «святе» - честь і достоїнство лідера ВО «Батьківщина» А.Яценюка, пов'язавши його ім'я з одним з двох буковинських «кланів».

Продовження у Частині ІІ.

29 квітня 2013 р.

Олекса Поліщук (Чернівці-Київ)

avatar

http://nk.org.ua/glavnye-novosti/40793-diagnozi-likariv-z-vo-svoboda-chastina-i

29 квітня 2013 23:21

Тягнибок і місцева свобода поводять себе як лохи. Чи то Горук їх так розвів, Чи то вони такі безмозглі? Хрен його знаю. Але те що Горук стає головним політиком області то це так...

avatar

Аналітик

30 квітня 2013 01:00

Ну повна дурня. І це лідер такої партії. Не підтримував Горука. А тепер очевидно буду. Заява шикарна. Свободу не обливає брудом. Кожна інфа проти нього обливається йому в плюс. От так от. Місто гуде. Люди тільки про нього і говорять. Чув навіть в кафе навпроти за столиком жіночки балакали. Шуму наробив. Абзац.

avatar

Ігор на районі

30 квітня 2013 01:32

Обласна організація говорить, що Горука мали виключити, а Тягнибок каже що його виключили ще два місяця назад. Ну не ідіоти ??? Не можуть достойно вийти з цієї ситуації.

avatar

жучкан

30 квітня 2013 02:20

Не смішіть.Уже гидко і писати щось про цього вискочку. Геростратова слава його спідкала!Усе. Мандат на стіл!

avatar

Жижа

30 квітня 2013 07:15

То ви, пане Горук, виявляється ще й брехунець, а не лише "вискочка" і "самозакоханець". До чого треба дійти, щоб брехати про свою заяву щодо виходу зі "Свободи", коли вас просто звідтіля вигнали, як шкідника ще 2 місяці тому. Ох Назарчику, рости ще треба...

avatar

Юрій

30 квітня 2013 10:38

На очі потрапився черговий опус про нашого колишнього буковинського ... як би це сказати "побратима" - так побрратими не бувають колишніми. "папутчіка". Напевно так. Можливо, там і є випадкові люди, але щоби там були істоти, які ганьблять те, чим ти живеш, неприпустимо.

avatar

Ігор

30 квітня 2013 11:41

Вони просто брехуни. Якщо вже Тягнибок бреше, ну то що скажеш?

avatar

Інна

30 квітня 2013 11:51

СУМНО НА ЩО СВОБОДА ПЕРЕТВОРЮЄТЬСЯ!

avatar

СВОБОДІВЕЦЬ

30 квітня 2013 12:35

Читайте  першочергові джерела !

http://pressua.info/sobytiya/dosug/item/2434-tyagnibok-ne-skorbit-ob-ushedshih-200-svobodovtsah-iz-partii.html

 

"Он оставался еще в организации и сам написал заявление о выходе из организации", - сказал Тягнибок.

avatar

Віктор

01 травня 2013 15:31