Територію тролейбусного депо на проспекті Незалежності терміново готують до забудови?

Територію тролейбусного депо на проспекті Незалежності терміново готують до забудови?

25.09.2013, 23:00

З проспекту Незалежності на вулицю Комунальників вже переведено адміністративний корпус та виробничі цехи. До кінця поточного року будуть перебазовані тролейбуси маршрутів №1 та №6, а продовж наступного року – №3 та №5.

Чернівецьке тролейбусне депо переводять із проспекту Незалежності на вулицю Комунальників. Зараз на нове місце переведено адміністративний корпус та виробничі цехи.

Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, це дало значну економію витрат підприємства.

До кінця цього року на Комунальників будуть перебазовані тролейбуси маршрутів №1 та №6, а упродовж наступного року – №3 та №5.

Крім того, у міськраді повідомили, що 87% із наявних 91 тролейбуса вже вичерпали свій нормативний термін експлуатації. Донедавна плановий капітальний ремонт тролейбусів був єдиним виходом, який допомагав забезпечити перевезення пасажирів, хоча комфортність перевезень від цього суттєво не підвищувалася.

Як повідомляється, постійна комісія міськради з питань ЖКГ та охорони навколишнього середовища провела виїзне засідання на комунальному підприємстві «Чернівецьке тролейбусне управління». Депутати заслухали звіт начальника підприємства про фінансово-господарську діяльність, оглянули зразок тролейбуса VOLVO, закупівля якого планується найближчим часом.

Депутати вирішили, що така купівля є економічно вигідною, значно оновлює тролейбусний парк та створює комфортні умови для пасажирів, комісія з питань ЖКГ міської ради рекомендувала тролейбусному управлінню й надалі продовжити практику придбання тролейбусів іноземного виробництва.

Депутати також проконтролювали хід проведення робіт із переведення тролейбусного депо з проспекту Незалежності на вулицю Комунальників. 

Як повідомляв в липні ц.р. “Молодий буковинець“, територія тролейбусного депо на проспекті Незалежності належить міській раді. Поки що там буде тролейбусне депо. Але вже велися розмови, що її планують продати.

Нагадаємо, раніше нардеп Максим Бурбак звинуватив керівників міста та Чернівецького тролейбусного управління, які накупили швейцарських тролейбусів на 1 150 000 грн., в «злочинній бездіяльності».

– Перенесення тролейбусного депо на вулицю Комунальників – найбільша афера в місті. Вони приберуть звідти комунальне підприємство, одразу знайдеться інвестор і там розпочнуть будівництво, – переконаний народний депутат від ВО «Батьківщина» Максим Бурбак. – Це схема захоплення ласого шматка власності громади міста. Вони «хапануть» цю ділянку і ми їх більше не побачимо.

У заяві Бурбака міськрада побачила політичні спекуляції і оперативно поширила свій коментар: 

- Як людина, яка знає цю ситуацію, хочу відповідально заявити, що ці слова є відвертою неправдою, – зазначив колишній директор департаменту ЖКГ, нині заступник директора, Олександр Шумейко, цитує його сектор інформації та зв'язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

– Так, дійсно, нині тролейбусне управління практично повністю переїжджає на свою ж виробничу базу по вулиці Комунальників. Це робиться для того, щоб оптимізувати роботу підприємства та зменшити його видатки. До того ж, на базі на Проспекті і надалі будуть обслуговуватися тролейбуси 3-го та 5-го маршрутів. Більше того, щоби повністю перевести підприємство на Комунальників, необхідно побудувати тягову підстанцію і контактну мережу по вулиці Сагайдачного, що потребує великих коштів.

- Хочу нагадати, що рішення про цей переїзд було прийнято ще у 2009 році, коли мером був Микола Федорук. Тож мені незрозуміло, чому під час їхньої нещодавньої спільної прес-конференції вони змовчали про те, що це рішення було прийняте саме тоді. Чому тепер вони спекулюють на цій темі та займаються безпідставними звинуваченнями? Адже переїзд – це нормальний виробничий процес. І мені здається, що такі заяви робляться виключно з політичних міркувань, - сказав О. Шумейко.

Чернівецьке тролейбусне депо працює на Проспекті Незалежності, 129 з 1966 року, займає земельну ділянку площею у 10,3 гектари. Поруч з ним розміщуються торговий комлекс «Майдан» (площа земельної ділянки у двічі менша) та житлові будинки. Хто і які об’єкти планує зводити на території нинішнього тролейбусного депо – наразі невідомо.

За матерілами Місто Ч, vidido.ua та molbuk.ua

1