Тему доступу до приміщень Держтелерадіо Галиць обережно обійшов, - джерело

Тему доступу до приміщень Держтелерадіо Галиць обережно обійшов, - джерело

29.07.2013, 20:56

Журналісти ТВА, що потрапили на розмову з першим заступником голови Чернівецької ОДА Георгієм Галицем розповіли molbuk.ua про подробиці "діалогу з владою". Некваплива бесіда тривала близько 20-ти хвилин. Журналісти запевняли чиновника, що канал просто нищать. У відповідь вони почули очікувану відповідь "ні про що". Він запевнив, що ніхто канал не нищить і порадив дотримуватися букви Закону. Як випливає із розмови, чиновник запевнив, що обласна влада підтримує телеканал, проте, зберігає нейтралітет. Фактично, Георгій Костянтинович самоусунулись від проблеми. Як не намагалися журналісти вказати на те, що канал нищать, він стояв на своєму. Словом, вийшло так: ти його в мішок, а він — в дірку.

- Георгій Галиць розповів, що ні він, ні Михайло Папієв нічякого політичного бажання знищувати канал не мають, - розповідає журналіст ТВА Юлія Сафтенко, - казав, що вони морально підтримують канал але зберігають чіткий нейтралітет. Ми розтлумачуємо це як небажання допомогти каналу відновити мовлення. Галиць зазначив, що не вважає ситуацію з припиненням мовлення прецедентом. Те, що каналш не мовить, він не вважає серйозною подією. Каже, що є юридичні норми, закони. Мовляв, ідіть цим шляхом. Ми ж і так ним ідемо. Але ми вважаємо, що, якщо у демократичній країні канал вже стільки без ефіру і жодним чином не вдається поновити мовлення, мала би якось реагувати обласна влада. Вони ж вважають, що краще зберігати нейтралітет.

Також ми почули докори на адресу ТВА, мовляв, навіщо ви забрали пошкоджене обладнання? Як навіщо? Щоби полагодити і відновити мовлення. Але потім нас не пустили. Держтелерадіо не впускає нас до релейної і каже, що обладнання мають встановити представники РРТ. У РРТ кажуть, що для цього їх має до приміщень впустити Держтелерадіо і так — по колу. Нас просто "футболять". Гергій Галиць обережно відійшов від цієї теми і стояв на своєму: ми — за відновлення, але втручатися не можемо. Ми говоримо "біле", а він каже "чорне". З чого почалося — тим і закінчилось...

Нас обурює таке самоусунення. Краще або любіть, або ненавидьте. Відкрито демонструйте свою позицію, але не будьте байдужими.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Мей, Юлько, мей, тебе Вася любив - перелюбив, ти його  кинула через мікрофон, кохалася з Таткою, ак ниньки схотіла любові від Галиця? Мо, не журналістка ти, а?

avatar

Віорел

30 липня 2013 15:44