Технологія 'червоні ручки' лише на 5 дільницях вартувала 200 тисяч грн

Технологія "червоні ручки" лише на 5 дільницях вартувала 200 тисяч грн

29.10.2012, 20:13

Координатор виборчих програм Чернівецького представництва ГМ "ОПОРА" Назар Тимощук повідомив, що цього року в Чернівцях використовувалась потрійна схема фальсифікацій, як і під час голосування депутатів Чернівецької міської ради по відставці мера Миколи Федорука. А саме: фотографування бюлетеня, позначення спеціальною позначкою, вкидання бюлетеня у відкритому вигляді. До цих схем додалась ще схема так званих "червоних ручок". Спостерігачі ГМ "ОПОРА"помітили під час підрахунку на 5 студентських дільницях було більше 1000 бюлетенів з позначками червоною ручкою. Як відомо, за голосування за потрібного кандидата (а це Віталій Михайлішин від партії регіонів) давали 50 грн. авансу і червону ручку. Потім давали ще 150 грн.

По цим 5 дільницям спостерігачі зафіксували від 200 до 300 бюлетенів, помічених червоною ручкою та спеціальною позначкоб. На одній зі студентських дільниць під час підрахунку бюлетенів спостерігач "ОПОРИ" зафіксував більше 20% таких бюлетенів. Загалом ж по цим дільницям їх нараховано більше 1000. А на підкуп цих виборців треба було витратити не менше 200 тисяч гривень.

Також на тих дільницях, де спостерігачі підраховували "марковані" бюлетені, перемагав Михайлішин.

Дивно, але за словами опорівців, в 506 дільниці на прохання спостерігачів від ОПОРИ до представників та спостерігачів від опозиційних сил, аби ті фіксували та чинили якісь дії, ті взагалі ніяк себе не проявляли і не виявили зацікавленості в фіксування та зупиненні порушень.

В 204 окрузі ж найбільшим порушенням було використання адмінресурсу. Адже кандидат, який рік пропрацював в регіонів отримав найбільшу підтримку. Йому в цьому допомагала влада і місцеве духовенство.

Також, як повідомив спостерігач від ГМ "ОПОРА" Тарас Прокоп в окружній виборчій дільниці 204 округу під час прийому протоколів були присутні голова Хотинської РДА та перший заступник голови ОДА Георгій Галиць.

Спостерігач від ГМ "ОПОРА" Тарас Прокоп повідомляє, що в Хотинській окружній виборчій комісії члени ДВК заповнюють порожні протоколи прямо в приміщенні ОВК. Що є порушенням.

Також він повідомив, що члени ДВК змушені були сидіти на підлозі, бо приміщення не було пристосоване для прийому такої кількості людей з протоколами.

В Чернівцях спостерігачі помітили, що виборці фотографували бюлетені. Так, офіційним спостерігачем від ГМ "Опора" було декілька разів зафіксовано процес фотографування бюлетеня.

Джерело: www.chas.cv.ua

На дільниці в Чернівцях бюлетені Батьківщини та Свободи не зараховували


Члени комісії, яких виявилось більшість прихильників партії регіонів - це 513 дільниця, м. Чернівці , 18 школа. За бюлетенями за ВО Батьківщина члени комісії прихильників ПР приймали рішення голосуванням, аби зробити недійсними ! Також і бюлетені за ВО Свобода. При тому, що приймали рішення без голови комісії, секретаря, заступника.

Про це повідомляє Василь Виноградов, офіційний спостерігач від кандидата Миколи Федорука.

Джерело: www.chas.cv.ua

<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/RD78Ab0i4XI?version=3&amp;hl=uk_UA&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/RD78Ab0i4XI?version=3&amp;hl=uk_UA&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

1