Театральний ХV фестиваль комедії 'Золоті оплески Буковини' скасували, а фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться онлайн через обмеження 'червоної' карантинної зони

Театральний ХV фестиваль комедії "Золоті оплески Буковини" скасували, а фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться онлайн через обмеження "червоної" карантинної зони

30.08.2020, 12:56

Несприятлива епідемічна ситуація на Буковині позначається й на роботі закладів культури. Тому Чернівецький драмтеатр змушений скасувати фестиваль комедій "Золоті оплески", який традиційно відбувався у жовтні.

Про це повідомив директор театру Юрій Марчак, пише molbuk.ua.

"Через офіційне обмеження ми мусимо наповнювати зал тільки на 50%. Отож продати ми зможемо тільки 350 квитків, а, згідно з білетною книжкою, місць у нас 730. Фестиваль комедії люди люблять, тому завжди розкуповували майже всі квитки. Зараз навіть якщо квитки будуть викуплені – це лише 50% прибутку. Фінансування фестивалю недешеве. На нього виділяють лише 50 тисяч гривень, а його проведення коштує театру близько 900 тисяч. Окупність фестивалю була можлива лише коштом проданих квитків. Без цих грошей ми не зможемо ні поселити гостей, ні оплатити їхнє проживання, ані добові. Та ще й до всього наша область знову в лідерах серед кількості інфіковних. Це не сприяє бажанню їхати до нас на фестиваль. Тому вирішили, що цьогоріч "Золотих оплесків" не буде, хоч це й нелегко", – повідомив він.

Цього року мав відбутися ювілейний ХV фестиваль комедій "Золоті оплески". Планували розпочати його 3 жовтня урочистостями з нагоди 115-річчя від дня заснування театру.

 Заходи поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ проведуть онлайн через обмеження "червоної" карантинної зони, що діє в Чернівцях. Водночас відбудеться п'ять автограф-сесій з авторами.

 Про це Суспільному Буковини (https://suspilne.media/) сказала прессекретарка фестивалю Лілія Шутяк. 

Заходи транслюватимуть онлайн на сторінці фестивалю у Facebook та на сторінці Суспільного Буковини.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 вересня о 13:30. Цього ж дня автограф-сесії проведуть Юрій Андрухович та Сергій Жадан. 

5 вересня відбудуться зустрічі з Юрієм Іздриком, Андрієм Любкою та Софією Андрухович. Час та перелік локацій — у програмі фестивалю. 

Що відомо 

  • Раніше фестиваль планували провести у Літньому театрі та Центральному палаці культури з дотриманням карантинних вимог. 
1