Те, що можна Чесанову, Федорукові зась?

Те, що можна Чесанову, Федорукові зась?

12.04.2012, 16:33

Під час звітної прес-конференції в.о. Чернівецького міського голови Віталія Михайлішина BukNEWS, зокрема, поцікавися: коли мерія запросить журналістів на знесення літнього майданчика "Сорбонни"? Підстава - більш ніж вагома. Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 23.02.2012 року апеляційну скаргу приватного підприємця Оманчуківської Ірини Іванівни залишено без задоволення. Раніше, нагадаємо,  ця жінка позивалася до начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міської ради Пушкової Олени Дмитрівни щодо визнання незаконними вимог припису №10 від 07.04.2010 р. Зазначеним приписом ПП Оманчуківську І.І. було зобов’язано  зупинити будівельно-оздоблювальні роботи літнього майданчика кафе «Сорбонна» на вул. Університетській, 21-А до виконання вимог рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 22.12.2009 року №912/24. Наступним приписом №11 від 17.05.2010р. ПП Оманчуківську І.І. повторно зобов’язано зупинити будівельно-оздоблювальні роботи літнього майданчика кафе «Сорбонна» та привести будівництво до погодженої проектної документації органом охорони культурної спадщини.

Раніше пані Олена Пушкова пояснювала  BukNEWS, що “Повернення до погодженої проектної документації на практиці означає знесення всієї самовільної будови. Наразі і цей припис проігноровано. Тому відділ підготував матеріали для прокуратури міста Чернівці з проханням виступити позивачем до суду для підтримання справедливої вимоги органу місцевого самоврядування”.

 Проте Віталій Михайлішин, схоже, не готовий до такого радикального кроку, як приведення будівництва до погодженої проектної документації органом охорони культурної спадщини. Принаймні, саме такий висновок можна зробити з його відповіді на поставлене запитання.

 "Там зараз продовжуються судові процеси, - прокоментував ситуацію секретар Чернівецької міської ради. - Ви знаєте, що Львів це не остання судова інстанція. На жаль, це наше законодавство. Є деякі речі, на які, на сьогоднішній день,  ми не можемо впливати: ні міська рада, ні обласна, ні ОДА, ні наші правоохоронні органи. Є судові рішення, є перша інстанція, друга, остання... Така на сьогодні судова практика. Сьогодні ми також не можемо звільнити такий об'єкт, як "Ренессанс", не отримуємо оренду, і ще є багато наших комунальних приміщень, де ми не можемо на сьогодні навести якийсь порядок. Тому що затягуються судові процеси".

 Але ж судове рішення у цій справі вже набрало законної сили? Тимошенко, наприклад, після програної апеляції навіть в колонію етапувати встигли.

 Подану колишнім мером Чернівців Миколою Федоруком касацію на судове рішення  у його суперечці з начальником обласної міліції Миколою Харабарою прокуратура області вагомою підставою, щоб воно не було виконане, теж не вважає. "Позиція Федорука, що він оскаржив касаційну скаргу написав до Вищого... до  Верховного суду чи Вищого спеціалізованого суду чи адміністративного куди він там, - прокоментував ситуацію прокурор Чернівецької області Петро Коваль. - Ну, це ніяк не зупиняє. Рішення уже вступило в законну силу він зобов'язаний вибачитися... Я повірте не за те, щоб притягнуть Миколу Трохимовича до кримінальної відповідальності, я за те, який закон є: подобається йому – не подобається – його треба виконувати".

 А що ж тоді літній  майданчик "Сорбонни"?



КОМЕНТАРІ (1)

Ну ви смішні. Та ясно ж комусь треба виконувати рішення суду, а комусь можна на нього наплювати. Так було, на жаль, так є і поки що буде. Бо що можна няні, то не можна лялі. Є така приказка. І поки ці недорозумєнія в різних галузях будуть на посадах, суди для них - так, маячні. Це судові виконавці можуть лише беззахисних людей з квартир виганяти, на вулицю викидати, а до "серйозних" хлопців, вони й не сунуться. Добре, що держава утримує до фіга цих судових виконавців і платить їм невідомо за що гроші.

avatar

Петро

12 квітня 2012 18:42