Роботу 'відповідального за туалети' Бориса Баглея доробить губернатор Михайло Папієв?

Роботу "відповідального за туалети" Бориса Баглея доробить губернатор Михайло Папієв?

31.01.2013, 20:01

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв доручив головам районних державних адміністрацій до 1 вересня поточного року забезпечити всі навчальні заклади області внутрішніми вбиральнями, оскільки сьогодні лише у 71,7% загальноосвітніх навчальних закладів ця проблема вирішена. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Роботу управління освіти Буковини щодо облаштування теплих туалетів в школах недостатньою визнали ще 2007 року. Тодішній  губернатор Буковини Володимир Куліш звернув увагу, що в багатьох школах області досі немає теплих туалетів, хоча таке завдання було поставлене ще на початку 2007-го року. Він навіть призначив свого заступника  відповідальним за шкільні туалети.  

"Чому цього не зроблено? Хто дав право не виконувати доручень голови?", – висловив обурення бездіяльністю галузевого управління голова ОДА і зажадав до кінця року виправити ситуацію. Персональну відповідальність за це мав понести заступник голови облдержадміністрації Борис Баглей.

Зважаючи, як нинішній губернатор Буковини Михайло Папієв виконує решту своїх обіцянок, зокрема, щодо будівництва за кошти державного бюджету Прутського водозабору в Чернівцях, спорудження в місті аквапараку, врешті щодо відкриття в краї мережі книгарень, є всі підстави припускати, що буковинські школярі ще довго ходитимуть до вітру. А чиновники, які мали ще 5 років тому вирішити проблему, за той час спокійно встигнуть вийти на пенсію.

"Туалетний" чиновник Борис Баглей, після зміни владної команди у "будинку з левами", не тільки не розпрощався з посадою, але й досі очолює одне з провідних управлінь. Певно керує ним так само, як керував туалетами.

Зробити кадрові висновки у випадку, якщо протягом двох років в українських школах ще залишатимуться туалети на вулиці прем'єр Микола Азаров пообіцяв ще восени 2011 року. Про це він сказав, виступаючи на Всеукраїнському з'їзді працівників освітньої сфери.  "Через два роки, якщо такі школи ще будуть, - не буде там директора, не буде там заврайвно, і я думаю, що в Міністерстві (освіти) також будуть зроблені висновки", - сказав Азаров. При цьому прем'єр підкреслив, що є достатньо ресурсів, щоб вирішити дану проблему. "За 2 роки, щоб не залишилося жодної школи з туалетом на вулиці. Можна так зробити?", - запитав прем'єр. Після цього з зали пролунали вигуки "Ні!" і сміх. Азаров попросив піднятися тих, хто так вважає, на що зал відреагував смішками.

Що ж, один рік з часу прем'єрського слова вже минув. Залишлося почекати ще 8 місяців.

Колаж Івана ТРАЧА

1