'Таке враження, що мене в ГУЛАГ везуть': На «Укрзалізниці» розгорівся скандал: військового відмовились обслуговувати українською

"Таке враження, що мене в ГУЛАГ везуть": На «Укрзалізниці» розгорівся скандал: військового відмовились обслуговувати українською

13.01.2019, 16:40

Соцмережі обговорюють новий мовний скандал в потязі «Укрзалізниці»

Соцмережі активно обговорюють інцидент, що виник у потягу «Миколаїв — Івано-Франківськ», де військовослужбовець ЗСУ вимагав притягнути до відповідальності співробітницю потяга, що відмовилась обслуговувати його державною мовою.

Відео інциденту було оприлюднено в Facebook. На ньому військовослужбовець скаржиться начальнику потяга на співробітницю вагону-ресторану.

«У вас в ресторані працює співробітник, який зовсім не володіє державною мовою. Я її попросив, щоб вона пропонувала свої товари українською мовою, а вона каже, що «У них в Николаеве все так говорят», - зазначив пасажир. Він також затребував у керівництва назвати ім'я та прізвище співробітниці. Військовий має намір домогтися її звільнення.

«У мене таке враження, що мене в ГУЛАГ везуть, це ж мороз по шкірі», - зазначив він у відео.

Скандальне відео, опубліковане в п'ятницю, активно обговорюють користувачі Facebook, воно зібрало вже майже 60 тисяч переглядів. У позиції військовослужбовця знайшлися як прихильники, так і противнки.

Фото: facebook/Ukrzaliznytsia  

 Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Це не воїн! Це гімно!!! На сході наші побратими воюють з агрессором і ромовляють вони як українською так і російською, попробував цей мудак там в окопах покачати свої права, його б швиденько поставили на місце! Вояка хренов!!!

avatar

Чернівчанин

14 січня 2019 13:41

Честь і слава йому , многая літа! Україна й українці приходять  до тями , починають стверджувати своє право на звичайну людську гідність , навіть з Луганщини. Ніщо не спинить ідею час якої настав !

avatar

VN

14 січня 2019 15:15

      Вот из-за таких придурков (и не только военнослужащих) у нас в Украине и разжигается межнациональная рознь. И, кстати, существует уголовная ответственность по ст. 161 УК, тем более, со стороны служащего лица - 

Стаття 161. Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками

1. Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками -

караються штрафом від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, - 

караються штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

      Кроме того, этот ро(а)гуль из села (читайте википедию) вырвал из контекста ст. 10 КУ только первую цитату (наверное, его ограниченный "интеллект" на большее не способен) - 

Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

      Державазабезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.

 

      В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.

 

     Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

 

     Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом.

     Я думаю, что этот недочеловек в военной форме понятия не имеет что означают дефиниции (слова) ДЕРЖАВА, КРАЇНА, БАТЬКІВЩИНА. 

 ДЕРЖАВА (государство) - ЭТО ГОСУДАРСТВЕННЫЕ ИНСТИТУЦИИ, в которых работают (служат) государствееные служащие (в частности, и этот вояка). А, країна (страна) - это вся общость разных национальностей, проживающая на одной территории (внутри своих границ с другими странами)

      Причислять, продавщицу пирожков к госслужащему может только полный идиот. То же самое, что и уборщицу, санитарку, сантехника любого учреждения независимо от статуса этого учреждения (государственного, коммунального, акционерноного (ПАТ, ТОВ, ресторана, магазина, парикмахерской и т.п.)

     Так что, я на месте данной продавщицы подал бы заявление в прокуратуру о привлечении к уголовной ответственности этого вояку!

 

    Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

14 січня 2019 22:26