«Так буде по-чесному»: мер Чернівців закликав 4 депутатів «Самопомочі» перейти у фракцію «Рідне місто»

«Так буде по-чесному»: мер Чернівців закликав 4 депутатів «Самопомочі» перейти у фракцію «Рідне місто»

07.10.2017, 11:34

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що регламентна комісія міськради не має впливу на відвідуваність депутатами сесій та постійних комісій, а депутатська більшість у багатьох питаннях є "опозиційною до здорового глузду і чернівчан".

Про це він заявив сьогодні в ефірі програми "Політика", яка вийшла у прямому ефірі телеканалу ТВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотирьох депутатів міської ради із «Самопоміччю» пов’язує лише назва фракції

Зокрема, на запитання, коли будуть рішення щодо депутатів міськради, які є претендентами на виліт, міський голова відповів:

"Ніколи. Ніколи, бо ситуація, яка зараз виникла така. Є більшість - опозиційна до міського голови. У багатьох питаннях, на жаль, опозиційна до здорового глузду і чернівчан. А маючи таку більшість, нічого зробити неможливо. Ну що, пожурити депутатів? Та навіть ця комісія (регламентна, - авт.) не збереться на засідання".

"У нас є конкретний приклад - сьогодні прочитав заяву новообраного керівника міської "Самопомочі" Олексія Поповича про те, що чотири депутати від фракції "Самопоміч", я так розумію, що мова йде про Олевич, Брязкала, Гавриша і Ковалюка - написали заяви про вихід з фракції. Вони до цього написали заяву про вихід з депутатства. Це питання було внесене на розгляд сесії, і колеги-депутати не підтримали, не задовольнили їхні власноруч написані заяви про складання депутатських повноважень. Про що ми далі говоримо? Про яку етику чи про який вплив тих чи інших комісій?", - сказав міський голова.

«Так буде по-чесному»: мер Чернівців закликав 4 депутатів «Самопомочі» перейти у фракцію «Рідне місто»

"Виникає запитання: хлопці-дівчата, ви йшли від "Самопомочі", ви всі новообрані депутати, вас не знали люди на округах. Люди голосували за "Самопоміч", за ті ідеї, які просуває ця політична сила, за успішний приклад керування містом Андрія Садового. Ви зрадили цю партію, то що ви там робите? Продовжуєте сидіти і повчати, як і що треба робити в місті? Виходьте з фракції і говоріть, що ви є членами фракції "Рідне місто", і тоді все буде по-чесному", - додав Каспрук.

***

Нагадаємо, у грудні 2016 року лідер парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк у Чернівцях заявив про службове розслідування щодо діяльності депутатів фракції "Самопоміч" у Чернівецькій міськраді.

Результатом цього розслідування була рекомендація керівництва партії написати усім членам фракції у міськраді заяви про складання депутатських повноважень.

У березні 2017 року четверо обранців "Самопомочі" написали ці заяви, проте міськрада відмовилася ухвалити це рішення, відправивши відповідне питання на довивчення.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ви таки несповна наділений розумом, пане каспрук! Перестаньте "гавкати" і "вторити" бурбаку...

avatar

Юрій

07 жовтня 2017 11:05

Верх цинизма! Каспрук, говорит четырём от самопомощи, чтоб они вышли и перешли в Рідне Місто. А сам обманывает людей, рассказывая, что он самовысуванец, хотя все понимают, что Каспрук это народный фронт! Так сначала сам выйди к людям и скажи: да, я с народного фронта, что б люди понимали твои настоящие мотивы поступков

avatar

777

08 жовтня 2017 09:01