Таїсія Наконечна презентувала нову поетичну збірку «Солов’ї з Шаоліня»

Таїсія Наконечна презентувала нову поетичну збірку «Солов’ї з Шаоліня»

12.10.2017, 16:48

Особисті переживання, роздуми і сподівання. Все це є у новій поетичній збірці «Солов’ї з Шаоліня» Таїсії Наконечної. Свої творчі доробки за десятиліття презентувала у Чернівцях.

Таїсія Наконечна – поетеса, художниця та перекладач. Але найбільше, зізнається,  її душа лежить до поезії. Видання чергової збірки віршів – це спроба повернутися у літературне середовище.

ТАЇСІЯ НАКОНЕЧНА, ПОЕТЕСА, ХУДОЖНИЦЯ, ПЕРЕКЛАДАЧ: «Я сподіваюсь, що це новий початок, тому що я колись починала в літературі. В мене була вже одна збірка. Я була дипломанткою конкурсу Вадима Коваля. Я перебувала в цьому літературному середовищі певний час, а потім випала, для мене це новий початок».

Це – рядки вірша, з якого починається поетична збірка. У ній любовна, інтимна та філософська лірика. І одна спільна ідея – пошуку себе і свого шляху у житті.

ТАЇСІЯ НАКОНЕЧНА, ПОЕТЕСА, ХУДОЖНИЦЯ, ПЕРЕКЛАДАЧ: «Солов’ї це ті думки, той вай-фай, який почала я знову ловити звідкись, від джерела, від якого він роздається. Це думки, які з’являлися і просилися їх записати. Думка якась така субстанція у вигляді послань, які з’являлися або як люди, або як ідеї, або як книжки, або як якісь образи, які вели мене цим шляхом в Шаолінь».

Поетеса нині живе і працює в Бельгії. Письменники, які знайомі з її творчістю кажуть, у нинішній книзі відчувається сум за Батьківщиною.

АНДРІЙ ТУЖИКОВ, ПИСЬМЕННИК: «У ній відчувається туга за Україною, якби це пафосно не звучало, і цього немає в рядках, але це  відчувається поміж рядків. Ця поезія набагато ніжніша і набагато жіночніша, ніж взагалі поезія може бути».

У письменниці є багато написаних віршів, які ще не вийшли друком. Тож незабаром, авторка обіцяє порадувати своїх читачів новою поетичною збіркою.

Джерело: https://bukovyna.tv/ 

Світлина від BukNews.

1