Свого часу керівника Держагенства інвестицій Владислава Каськіва вигнали з Чернівецького університету за пиятику та прогули, - Москаль

Свого часу керівника Держагенства інвестицій Владислава Каськіва вигнали з Чернівецького університету за пиятику та прогули, - Москаль

04.06.2013, 20:46

— Відтепер зрозуміло, чому з України тікають інвестори, а державні інвестиційні проекти підписують лижні інструктори, — повідомляє нардеп Геннадій Москаль. — Справа в тому, що Державне агентство з інвестицій та управління нацпроектами очолює п’яничка і неук.

Вивчаючи біографію Владислава Каськіва, я знайшов цікаві факти. Так, сам він стверджує, що в 1991-1992 році навчався на історичному факультеті Чернівецького державного університету і був відрахований за політичними мотивами. Однак у період відрахування Каськіва (1992 рік) Україна вже здобула незалежність, а президентом був Леонід Кравчук, за правління якого взагалі не було переслідувань за політичними мотивами.

Я звернувся з депутатським зверненням у Чернівецький національний університет ім.Юрія Федьковича і отримав дуже цікаву відповідь. У ній ідеться, що з 1 серпня 1991 року В.Каськів був зарахований студентом 1-го курсу історичного факультету денної форми навчання. А 11 грудня 1992 наказом по університету Владислава Каськіва відрахували з 2-го курсу історичного факультету за організацію пиятики та втрату зв’язку з університетом.

Далі, наказом по від 2 вересня 1993 року Каськіва поновили студентом 2 курсу Університету історичного факультету заочної форми навчання, але 5.09.1994р. знову відрахували за втрату зв’язку з університетом (тобто за прогули).

До речі, в біографії В.Каськіва вказано, що в 1992-1997 роках він навчався на філологічному факультеті педагогічного університету ім.Драгоманова. Однак це прямо суперечить відповіді Чернівецького національного університету, згідно з якою Каськів до вересня 1994р. був студентом ЧДУ.

Джерело: moskal.in.ua

ОФІЦІЙНІ КОМЕНТАРІ ЩОДО РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ У ЗМІ ГЕННАДІЄМ МОСКАЛЕМ (НАРДЕП ПАРТІЇ «БАТЬКІВЩИНА»)  ПРО ВІДРАХУВАННЯ ГОЛОВИ ДЕРЖІНВЕСТПРОЕКТУ ВЛАДИСЛАВА КАСЬКІВА З ЧНУ ЗА ПИЯЦТВО

Владислав КАСЬКІВ, Голова Держінвестпроекту:

“Це всім відома і навіть легендарна історія. В жовтні 1992 року я мав честь очолювати Буковинське студентське братство, яке було багаточисельно представлене на Майдані Незалежності в Києві під час всім відомої "студентської революції" (до речі, тоді його й перейменували з площі Леніна.) Це, та низка страйків організованих в ЧДУ (Чернівецький державний університет) стали справжньою причиною звільнення з формулюванням "без права поновлення", яке після двотижневого страйку викладачів і студентів було скасовано!!! Про це і сказано в листі ЧДУ. Це добре знайома історія тисячам студентів і викладачів ЧДУ. Ці події також відображені в багатьох хроніках.Тоді я зустрів більшість своїх друзів і однодумців. А самі події народили цілу генерацію молодих патріотів, які сьогодні формують дежавність України.

Якшо когось цікавить моя подальша доля, то після згаданих подій мене запросили на посаду заступника директора Центрального Союзу Українського студентства, осередок якого був перенесений із Торонто в Київ. Це сталося на 1-му з'єднаному всесвітньому українському конгресі студентства ("ЗВУК"). А першу вищу освіту я пізніше завершив в Університеті ім. Драгоманова. Зараз іх у мене 2-і.

Таким чином брехливе звинувачення було спростоване! Свідками цих подій були тисячі студентів і викладачів ЧДУ. В тому числі і Москаль, який тоді справно служив на посаді першого заступника начальника управління МВС»

Борис БАГЛЕЙ, колишній Голова студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області, нині - керівник Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА.

«Геннадій Москаль на той час був першим заступником начальника управління МВС у Чернівецькій області і саме за його наказом було орагінзовано відрахування студентів, котрі мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України.

Тодішній молодий активіст, другокурсник Владислав Каськів, та його однокурсник Андрій Дуда організовували низку студентських страйків проти підписання цього документу. Однак, привселюдно відраховувати студентів через громадську активність та політичну непокору у той період було заборонено. Тому, причина відрахування Владислава Каськіва з університету «за пиятцво» була спеціально видумана та сфабрикована тодішнім секретарем партійної організацї за дорученням Геннадія Москаля».

1


КОМЕНТАРІ (3)

Продажна скотина, баглей, вже виступив із захистом керівника своєї партії, каськіва. От, як два запроданці "поріднилися" під "крилом" регіонів.

avatar

Юрій

04 червня 2013 18:27

avatar

Василий Забродский

04 червня 2013 22:46

Б.М., весь ЧНУ та істфак знає, за що був відрахований Каськів. За повну відсутність та пянку у гуртожитку.

avatar

Боря бреше

05 червня 2013 13:28