Свободівці кажуть, що Кобевка не били, а  прокуратура має дати правову оцінку діям Сулими

Свободівці кажуть, що Кобевка не били, а прокуратура має дати правову оцінку діям Сулими

19.11.2012, 20:36

Голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віталій Мельничук спрямував заяву на ім’я прокурора Чернівецької області з вимогою перевірити факт побиття нібито членами ВО «Свобода» шеф-редактора газети «Час» Петра Кобевка.

Нагадаємо, що 15 листопада 2012 року у номері 57 (598) газети «Свобода слова» на першій шпальті опубліковано статтю «Куй на них», автором якої є головний редактор цієї ж газети Сергій Сулима. У вказаній статті, ведучи мову про Петра Кобевка, автор наводить такі слова: «…а свободівці не так давно навіть побили йому писок на порозі його редакції».

«Вказаний журналіст у своїй статті «Куй на них» недвозначно трактує події та стверджує, що відповідна дія відбулася саме у поданій формі. Це напряму вказує на те, що у нього, є неспростовні факти приналежності свободівців, або тих хто себе видавав за свободівців до побиття журналіста Петра Кобевка на порозі його редакції, або Сергій Сулима у статті «Куй на них», для підсилення свого матеріалу, свідомо навів неправдиву інформацію та звинуватив свободівців у тому, до чого вони жодної причетності не мають», - йдеться у заяві Віталія Мельничука.

Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» вимагає оперативно перевірити викладені у вказаному матеріалі факти та дати правову оцінку діям головного редактора газети «Свобода слова» Сергія Сулими.

1