'Свобода' зняла з себе відповідальність за  рішення про знесення барикад під ОДА (оновлено 8.02)

"Свобода" зняла з себе відповідальність за рішення про знесення барикад під ОДА (оновлено 8.02)

07.02.2014, 20:46

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив в.о.голови ЧОО "Свобода" Віталій Мельничук. Він зняв з себе відповідальність за це рішення, переклавши його на партію ВО "Батьківщина". Водночас  знесенню барикад активісти "Свободи" не перешкоджали.

Виголошена п. В.Мельниуком заява викликала питання у журналіста Петра Кобевка: "Ви можете пояснити, що ви тепер заявили. Ви розколюєте опозицію?" 

Віталій Мельничук : Чи можливо здолати режим Януковича граючи за його правилами?

Чернівецька опозиція після знакових подій 24 лютого від чернівецької громади отримала в опікунство приміщення Чернівецької обласної ради та ОДА. Не простим стало співіснування в одних стінах всіх служб, департаментів та структур виконавчої влади, громадськості та новопроголошеної Народної ради Чернівецької області.

Папієв та його ошарашена команда до тепер не можуть відійти від наслідків подій 24 січня, коли через непідвладний контролю народний гнів голова обласної адміністрації разом з своїми регіоналами з ганьбою покинув приміщення. Події того дня надовго мали би відбити бажання непродуманими кроками гнівити народ, але....

Опозиція на рівні області зобов’язана була в найкоротший термін закріпити успіх, утворити оперативний інформаційний центр, залучити найкращих фахівців, лідерів громадських середовищ та представників всіх опозиційних політичних сил та створити дієвий виконавчий орган при Народній раді Чернівецької області та розвинути отриманий успіх.

Натомість частина опозиційних політиків замість налагоджування тісного контакту з якнайширшим громадським середовищем занадто захопилася переговорним процесом з політичними шулерами та одноособово прийняла рішення скласти прапор оголошеної боротьби з режимом отримавши взамін можливо й дієвий, але кабінетний інструмент у вигляді міжфракційного об’єднання з ще реально не створеним виконавчим комітетом, як його дорадчий орган.

Після втягування частини опозиції в гру за шулерськими правилами чернівчани та мешканці області з засторогою сприймають незрозумілий для людей завчасний демонтаж барикад та через такі дії значно втрачається довіра виборців до таких політиків.

Домовленості, обопільне виконання яких практично гарантувалося регіоналами виконані провладною більшістю лише частково. Народна рада України як колегіальний орган через відмову регіоналів не визнана обласною радою. За заборону комуністичної партії через злочини перед українською нацією регіонали також чомусь не голосували.

Наслідок перемовин опозиції з провладними депутатами – отримання двох кімнат в приміщенні обласної ради для функціонування народної ради та можливість отримання посади 1-го заступника для опозиції. Чи вагомий це результат ? Дієвим він може бути лише тоді, коли депутати Народної ради справді розпочнуть ефективну роботу та зуміють максимально залучити громадськість, талановиту молодь та професіоналів до контролю над владою.

Через зняття барикад люди, які раніше десятками та сотнями впродовж дня наповнювали приміщення обласної ради зараз масово не приходять. У вечірній, нічний час та на вихідні люди приходять до приміщення обласної ради лише завдяки підтримання круглодобового прийому громадян 2-ма свободівськими депутатами та їх помічниками. Лише завдяки цьому приміщення обласної ради та ОДА не здано, забезпечується постійна наявність частини активних громадян Чернівців та області в приміщенні обласної ради та ОДА.

На помилках необхідно вчитися, легше, якщо це помилки не твої. Тому, не зважаючи ні на які обставини, задля спільної справи та дієвої боротьби з режимом Януковича ВО «Свобода» й надалі в Києві і на Буковині діятиме спільно з «Батьківщиною» та УДАРом з задіянням якнайширшого загалу громадських організацій, лідерів середовищ та професіоналів.


Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

АНОНС: Буковинська «Свобода» ініціює проведення 9 лютого Народного віче на Євромайдані в Чернівцях.

Повідомляємо Вас, що 9 лютого з 12 години з ініціативи Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» на Центральній площі «Євромайдані» біля пам’ятника Тарасу Шевченку скликається Народне віче.

Народне Віче проводиться в зв’язку з необхідністю невідкладного інформування чернівчан та мешканців області про останні події навколо проведення 6 лютого позачергової сесії облради, пояснення позиції народної ради Чернівецької області, щодо питань винесених на сесію та забезпечення практичних кроків з всіх сторін для посилення контролю громади за діями влади через виконавчі комітети народних рад.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1


КОМЕНТАРІ (4)

Молодець Мельничук. Нарешті проявив себе як мужик. А Батьківщина завжди була махровою.

avatar

1

07 лютого 2014 19:52

Петро відробляє бумбони Бурбака !

avatar

2

07 лютого 2014 20:45

ВСЕ НАРОД! ОТРИМАЛИ ПО КАБІНЕТУ ПО ПОСАДІ І РЕВОЛЮЦІЯ ЗАКІНЧЕЛАСЬ. ПОЛІТИКИ ПРОСРАЛИ ВСЕ!!!

avatar

Революйіонер

07 лютого 2014 22:32

 Цей продажний свободівець     такий як і вони всі

avatar

я

08 лютого 2014 09:38