'Свобода' підігрує Януковичу — Небоженко

"Свобода" підігрує Януковичу — Небоженко

15.09.2013, 23:21

"Свободівці" набивають собі ціну в переговорних процесах з керівником "Батьківщини" Арсенієм Яценюком і головою фракції УДАР Віталієм Кличком.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Віктор Небоженко, коментуючи те, що віце-спікер Верховної Ради, заступник голови ВО "Свобода" Руслан Кошулинський, виступає проти висунення єдиного кандидата вже в першому турі на президентських виборах 2015 року.

""Свободівці" таким чином набивають собі ціну в переговорних процесах з Яценюком і Кличком. Для того, щоб Тягнибок погодився на єдиного кандидата, але в обмін, наприклад, призначити п'ять місць губернатора за нової влади. Тягнибок торгується за майбутнє президентської влади. Чудово розуміє, що не виграє, але хоче активно продати 10% своїх загальнонаціональних голосів в обмін на доступ до державних і фінансовим посад. Відтягнув 10% від будь-якого іншого кандидата від опозиції, він дозволить пройти Януковичу до влади", - розповів експерт.

На його думку, суперечлива позиція "Свободи" у питанні єдиного кандидата — це на руку президенту Віктору Януковичу.

""Свобода" не хоче, щоб опозиція зібралася єдиною силою і перемогла на виборах. Роблять все, щоб продовжити життя цього політичного режиму. Це називається політична зрада, навіть, якщо вони самі цього не підозрюють. Вони не роблять нічого такого, щоб зміцнювати українську демократію. А займаються зміцненням свого партійного проекту, у багатьох речах асистують сьогоднішній владі. Потім це буде сумна сторінка української історії, але Тягнибок діє так, як вважає за потрібне. Може це і правильно з точки зору його партії. Він досвідчений політик, який чудово розуміє свої можливості, і знає, що є золотою акцією, як для влади, так і для опозиції", - додав Небоженко.

Наталія ШЕСТОПАЛ
Джерело: Gazeta.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

15 вересня 2013 18:46