Світлосигнальне обладнання для аеропорту робитиме київська фірма

Світлосигнальне обладнання для аеропорту робитиме київська фірма

29.11.2011, 19:16

Визначено переможця тендеру щодо виконання робіт з реконструкції світлосигнального обладнання КП «Міжнародний аеропорт Чернівці». Як повідомив на апаратній нараді, яка відбулася вчора, 28 листопада у Чернівецькій міській раді начальник департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Сірман, ним стала київська науково-виробнича фірма «АВІАТЕХСЕРВІС».

"Робота з відновлення смуги обійшлася у 8,7 млн грн, – розповів під час презентації злітної смуги секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. – А вже у вівторок, 4 жовтня, оголошуємо тендер на закупку нової світлосигнальної системи. Це ще додатково 14 – 15 млн грн. До 1 грудня цього року плануємо завершити і цей об'єм робіт. Звідки кошти? Пояснюю: 3 млн – це кошти з Державного бюджету, 1,7 млн – міської ради, а решта – братимемо на два роки відстрочку по платежах".

Стара світлосигнальна система, ще 70-х років виготовлення радянська система "Луч-2", яка дозволяла приймати літаки вночі, давно морально застаріла. І в туман її інтенсивності недостатньо. "Якось місяць стояв такий сильний туман, що за цей час з аеропорту не міг злетіти жодний літак", – засвідчує начальник відділу метеопрогнозів обласного гідрометеоцентру Євгенія Прохоренко. Цій біді і має зарадити нове обладнання, встановити яке влада обіцяла вже до 1 грудня цього року. Саме до цієї дати аеропорт має підтвердити свій статус міжнародного, який носить з 2002 року.