Світлана Грищук: Через музику й спів — до розкриття почуттів дитячих душ

Світлана Грищук: Через музику й спів — до розкриття почуттів дитячих душ

02.01.2022, 19:18

 Від цієї злегка усміхненої дівчини, яка ледь переступила поріг кабінету, одразу ж повіяло щирістю, привітністю, а вже після перших слів спілкування — світлим розумом у завершенні своєї думки. Такою постала при знайомстві Світлана Грищук.

- Сьогодні Ви, глибочанка, студентка першого курсу Чернівецького національного університету. Якого саме факультету?

- То є психологія і педагогіка, а фах викладача оволодіваю на кафедрі музики.

- Власне, чим приваблює Вас майбутня спеціальність?

- Річ у тім, що я до вступу в університет у Глибоці закінчила музичну школу за класом фортепіано і вокалу. Звідси і розвинулись мій потяг до музики і співу. Вважаю, що через музичні уподобання можна якнайповніше прищепити дітям прекрасні почуття любові до людей і Бога, патріотизму. І тут українська пісня, зокрема й Різдвяні та Новорічні колядки і щедрування мають неабияку силу виховання.

- Довелось чути напередодні про те, що Ви вже встигли і виступити на кількох конкурсах і фестивалях у ранзі співачки. Навіть посісти призові місця.

- Було таке (посміхається), зокрема і на творчих змаганнях обласного та Всеукраїнського рівнів.

- А щодо успішної участі в поетичних конкурсах, передусім творчості Лесі Українки?

- Мабуть, найцінніші для мене здобутки, пов’язані з ім’ям Лесі Українки, бо я тричі ставала переможницею на цьому Всеукраїнському конкурсі, де отримала в нагороду три гарні кубки.

- Кажуть, Ви небайдужі і до танців.

- О, в цьому сенсі я маю найскромніші звитяги, бо практично лише нещодавно всерйоз почала займатись у дуже здібних педагогів — подружжя Кирила Белькевича та Анни Лупул. Перевагу віддаю у заняттях сучасним, скажімо, й спортивним танцям.

- Наостанок хочу торкнутись і запитання дещо віддаленого від творчості. Ваші однолітки нині часто полюбляють хизуватися словами «крута дівчина», «крутий хлопець». Чи й Ви схильні до вживання цих висловів. Якщо так, то що вкладаєте у поняття «крутий»?

- Гадаю, що у моєму лексиконі нечасто можна почути згадані вислови. Втім, коли і вживаю їх, то «крутість» повинна означати особливі прояви добра. І не інакше. Зокрема з приводу добра, хотіла б висловити свою щиру вдячність своїм батькам за чуйне виховання.

- Дякую за цікаву розмову. Звісно, й прийміть найкращі побажання Вам у Новому році.

- Навзаєм, бо і для мене приємним видалось спілкування.

Вів розмову Василь ГЕЙНІШ.

1