Свідків у справі підкупу виборців Ростиславом Біликом  примусово доставлять до суду

Свідків у справі підкупу виборців Ростиславом Біликом примусово доставлять до суду

13.09.2018, 16:04

У Чернівцях на чергове судове засідання у справі депутата міської ради Ростислава Білика знову з’явився лише один свідок, суддя зобов’язав примусово доставити інших свідків.

Про це повідомляє ГМ "Опора" на своїй Facebook-сторінці. 

Зазначається, що за результатами судових засідань у справі підкупу виборців Ростиславом Біликом, які відбулись 12 і 13 вересня в Шевченківському районному судді м. Чернівці, знову був допитаний лише один свідок. 

"У зв’язку з клопотанням захисту щодо неявки інших свідків, судом була прийнята ухвала щодо їх приводу. Згідно Кримінального процесуального кодексу України, привід полягає у примусовому супроводженні особи, до якої він застосовується, особою, яка виконує ухвалу про здійснення приводу, до місця її виклику в зазначений в ухвалі час", - йдеться у повідомленні "Опори".

Датами наступних засідань судом були визначені: 28 вересня (10:00), 4 жовтня (14:00) та 9 жовтня (14:00). За словами судді Семенко, якщо рішення щодо Білика не буде прийняте до 17 жовтня, у справі буде призначений новий суддя і всі слухання розпочнуться з початку.



***

Як відомо, під час місцевих виборів у Чернівцях у жовтні 2015 року спостерігачі зафіксували масовий підкуп студентів, які голосували за кандидата від партії "Рідне місто" Ростислава Білика.

Пізніше правоохоронні органи висунули підозру Білику і провели обшук в його квартирі.

Згодом Білик виїхав за межі України, а поліція оголосила депутата у розшук. 

У липні 2016 року Білик повернувся до Чернівців, і заявив, що кримінальне провадження, порушене проти нього - це наслідок боротьби з ним нардепа Максима Бурбака.

Пізніше суд кілька разів продовжував депутатові особисте зобов’язання.

У квітні 2017 року у Чернівцях генпрокурор Юрій Луценко заявив, що "справа із підкупом виборців фактично під загрозою, оскільки двоє свідків змінили свої покази".

12 лютого суд переніс засідання у справі Білика у зв’язку з тим, що обвинувачений та його захист не з’явилися на судове засідання.

28 лютого суд відмовив стороні обвинуваченого у задоволенні клопотання про відвід прокурора.

27 березня Білик у суді заявив, що не вважає себе винним у справі підкупу виборців у Чернівцях, нагадує  molbuk.ua

1