Святиня у руках безбожників: головий рабин Буковини побачив знак у зірваному вітром дахові синагоги

Святиня у руках безбожників: головий рабин Буковини побачив знак у зірваному вітром дахові синагоги

17.01.2022, 11:33

Головний рабин Буковини Менахем Мендл Гліцнштейн побачив знак у зірваному вітром дахові колишньої найвеличнішої чернівецької синагоги - Темплю. 

З радянських часів і дотепер її використовують як кінопалац. Під час останньої негоди вітром пошкодило дах історичної будівлі. 

Багатостраждальний Темпль, - прокоментував головний рабин наслідки стихії. -  Його намагалися вогнем і вибухами знищити нацисти, його украли у єврейської громади комуністи... І стихія не пощадила його, зруйнувавши дах будівля... Чи не знак це, бува, того, що прийшов таки час повернути Темпль його істинним хранителям?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА вкотре закликав міську владу Чернівців повернути єврейський дім у власність іудейської громади

Голова єврейської громади Буковини розповів, скільки коштів і часу знадобиться для реставрації Єврейського народного дому і синагоги "Темпль"

 Крім народного дому єврейська громада Чернівців готова відновити також "Темпль"

Питання про відселення дитячих гуртків з Єврейського народного дому у разі його повернення громаді взагалі не стоїть, - голова правління Єврейської громади Чернівецької області

Нагадаємо, днями вітер зірвав частину покрівлі на даху кінотеатру "Чернівці". Поблизу кінотеатру обмежили рух транспорту. Також через буревій у частині міста вимкнули вуличне освітлення, щоб уникнути ймовірного ураження струмом людей.

За словами директора кінотеатру "Чернівці" Руслана Зваруна, вітер сильно пошкодив дах. Поліція огородила будівлю, щоб шматки покрівлі не впали на людей.

Тролейбуси № 1 та 8 тимчасово їздять лише до Соборної площі. Про це повідомила міська рада в телеграмі.

Освітлення залишилось на вулицях Щербанюка, Руській, проспекті Незалежності та в центральній частині міста. Про це Суспільному сказали на гарячій лінії підприємства "Чернівціміськсвітло".

На зображенні може бути: небо

1