«Свято гарбуза» у Чернівцях

«Свято гарбуза» у Чернівцях

10.10.2017, 16:50

Четвертий студентський благодійний фестиваль-ярмарок з кулінарного мистецтва став першим акордом у святкуванні Дня міста.

Цьогорічні фестини вперше відбулися на Центральній площі Чернівців. До проведення свята долучилися департамент економіки Чернівецької міської ради та управління молоді та спорту Чернівецької облдержадміністрації. Задум організаторів – кафедри технології та організації ресторанного господарства факультету управління, сфери обслуговування та харчових технологій ЧТЕІ КНТЕУ поцілив у десятку: полиці численних яток з різноманітними смаколиками спорожніли рекордно швидко – майже за годину.

- Окрім демонстрації власних кулінарних здібностей і талантів , зробили акцент на відродженні національних кулінарних традицій , популяризації здорового харчування, - наголошує завідувачка кафедри Тетяна Когут-Незвещук. – Адже сонячна ягода, як називають гарбуз, має унікальні харчові властивості, отже, широкий спектр кулінарного втілення.

Суттєво доповнили кулінарну палітру ще й учасники від інших вищих профільних навчальних закладів області, які вперше взяли участь у святі. Другі страви, десерти, випічка,напої, нове поєднання звичних складників за продуманою рецептурою, фантазійне оформлення представленої продукції – все це припало до смаку й запам»яталося відвідувачам дійства. А гості свята – члени Буковинської гільдії кулінарів Українського кулінарного союзу, фахівці-практики, успішні ресторатори брали і собі на замітку той чи інший витвір чи знахідку юних кулінарів.

- Виглядає на те, що свято вже переросло, розширило свої початкові рамки, - говорить декан факультету управління , сфери обслуговування та харчових технологій ЧТЕІ КНТЕУ Валентина Полянко. - Маємо задум перетворити «Свято гарбуза» на всеукраїнське . Є ж у Хмельницькому фестиваль вареників (цьогоріч брали в ньому участь), а у Львові фестиваль кави. Впевнені, буковинський кулінарний фестиваль стане ще й принадою подієвого туризму!

Зібрані на благодійному фестивалі-ярмарку кошти – а це понад десять тисяч карбованців - підуть на лікування Бориса Тоскалюка.

Олена ЧАЙКА.

Фото автора.

1