Святковий настрій буковинців щодобово забезпечують понад 700 міліціонерів

Святковий настрій буковинців щодобово забезпечують понад 700 міліціонерів

01.01.2013, 22:21

Для забезпечення охорони громадського порядку під час святкування Новорічних та Різдвяних свят співробітники УМВС України в Чернівецькій області з 30 грудня 2012 року до 8 січня 2013 року здійснюватимуть несення служби у посиленому варіанті, - повідомили www.buknews.com.ua у СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

За цей період на території області планується проведення понад трьохсот святкових заходів, в яких візьме участь близько 50 тисяч громадян.

Забезпечувати охорону громадського порядку під час святкових заходів щодобово будуть понад 700 співробітників міліції.

Крім цього, з метою забезпечення швидкого збору інформації, її аналізу та своєчасного реагування на можливі ускладнення оперативної обстановки в УМВС та місцевих райвідділах розгорнуті оперативні штаби, які працюють цілодобово та створені слідчо-оперативні групи для своєчасного реагування на повідомлення та заяви громадян.

Міліціонери Буковини вітають мешканців краю та гостей з  Новим роком та Різдвом Христовим і звертаються до громадян бути обережними при використанні піротехнічних виробів, пильними і уважними під час святкувань, а також дотримуватись громадського порядку.

Грубих порушень громадського порядку під час новорічних масових заходів міліція не зафіксувала, - повідомили www.buknews.com.ua в УЗГ МВС України. 

31 грудня 2012 року не території держави відбулося майже 1,2 тисячі новорічних масових заходів за участю майже 1,2 млн. осіб. Охорону громадського порядку забезпечували понад 14 тис. працівників органів внутрішніх справ.

Найбільш багатолюдні заходи відбулися на території Дніпропетровської області (у 46 заходах взяли участь 350 тис. осіб) та на Закарпатті (майже 135 тис. осіб взяли участь у 63 урочистостях).

У Новорічному святі, що відбулося в столиці, взяли участь близько 25 тисяч громадян. Охорону громадського порядку забезпечували близько 1 тисячі правоохоронців.

Грубих порушень громадського порядку під час проведення масових заходів не допущено.

1 січня 2013 року на території держави заплановано проведення понад 520 новорічних масових заходів за участю більш ніж 268 тис. громадян.

 Охорону громадського порядку під час їх проведення забезпечуватимуть близько 5 тис. працівників органів внутрішніх справ.

Із незаконного обігу вилучено майже 800 тис. одиниць піротехнічних виробів, вага яких становить більше 18 тонн. За незаконну реалізацію піротехнічної продукції складено адміністративні протоколи на 952 осіб. Крім того, на ще 210 громадян складені адміністративні матеріали за протиправне застосування піротехніки.

1