Судове засідання в справі Банчука проти ТВА і Гончарюка знову перенесли

Судове засідання в справі Банчука проти ТВА і Гончарюка знову перенесли

29.08.2014, 23:28
29 серпня у Шевченківському районному суді Чернівців повинне було відбутися судове засідання за позовом заступника прокурора Чернівецької області Станіслава Банчука до телеканалу ТВА та журналіста Івана Гончарюка про захист честі, гідності та ділової репутації. Але до суду ні позивач, ні його представники не з’явилися. Суддя прийняла рішення перенести засідання.

«Після неодноразових відкладень розгляду справи за клопотанням представників відповідача судове засідання назначене на дану дату. Представник позивача Бурма не має можливості з’явитися на судове засідання Шевченківського районного суду 29.08.2014 року у зв’язку з терміновим та завчасно не запланованим відбуттям 29 серпня 2014 року у відрядження за місто Чернівці. Крім того, доводжу до вашого відома, що особисто позивач Банчук станом на 29.08.2014 року, перебуваючи у відпустці, знаходиться за межами міста Чернівців і також не має змоги взяти участь в судовому засіданні 29.08.2014 року. Зважаючи на викладене, керуючись статтями 169 Цивільно-процесуального кодексу України, просить суд відкласти розгляд справи на іншу дату визначену судом», - йдеться в клопотанні позивача.

 За погодженням сторони відповідача судове засідання вирішено відкласти на іншу дату. Також суддя постановила витребувати в прокуратури Чернівецької області копію наказу з підтвердженням даних чи перебуває Станіслав Банчук у відпустці і до якого числа. І витребувати у Бурми посвідчення відрядження, причини термінового відрядження, що стало підставою для відкладення розгляду.
 
Попередня дата судового засідання – 15 вересня цього року.
 
Нагадаємо, у сюжеті екс-журналіста "ТВА" Івана Гончарюка викладалися факти щодо порушень діючих нормативів при будівництві нерухомих об’єктів у с. Ломачинці Сокирянського району, які розташовані у межах прибережно-захисної смуги річки Дністер та на землях лісового фонду, а також причетності до «корупційних схем» посадових осіб Генеральної прокуратури та прокуратури Чернівецької області.

Після виходу в ефір сюжету, на журналіста подав до суду заступник прокурора Чернівецької області Станіслав Банчук.
 
 БукІнфо (с)
Фото - Максим Козменко
1