Суд зобов’язав фірму сестри Продана сплатити Чернівецькій міськраді понад мільйон за землю

Суд зобов’язав фірму сестри Продана сплатити Чернівецькій міськраді понад мільйон за землю

04.02.2020, 12:56

Господарський суд Чернівецької області зобов’язав стягнути з підприємства "БУК ТБ" на користь Чернівецької міськради 1,129 млн грн, які бюджет міста недоотримав від фірми за оренду земельної ділянки на вулиці Зеленій.

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться у відповідному рішенні Господарського суду Чернівецької області, яке оприлюднили 3 лютого 2020 року.

У судовій ухвалі зазначається, що Чернівецька міськрада звернулася до Господарського суду Чернівецької області з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "БУК ТБ" про стягнення безпідставно збережених коштів орендної плати у сумі 1129421,26 грн.

В обгрунтуванні своїх вимог позивач посилається на те, що в період з 22 липня 2016 року по 28 лютого 2018 року відповідач не оформив право оренди на земельну ділянку площею 2,1162 га, яка розташована на вулиці Зеленій, 5-Б.

Крім того, позивач вказав, що "БУК ТБ" не вносив плату за користування цією ділянкою, внаслідок чого позивач недоотримав дохід у вигляді орендної плати на загальну суму 1129421,26 грн.

Господарський суд Чернівецької області вирішив задовольнити позов і стягнути з фірми "БУК ТБ" на користь Чернівецької міської ради безпідставно збережені кошти за орендну плату в сумі 1129421,26 грн та судовий збір в сумі 16941,32 грн.

В судовій ухвалі зазначається також, що рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга може бути подана протягом 20-ти днів з дня складання повного тексту рішення.

Як відомо, власницею фірми "БУК ТБ" є Оксана Бабіч – рідна сестра секретаря Чернівецької міськради Василя Продана.

Суд зобов’язав фірму сестри Продана сплатити Чернівецькій міськраді понад мільйон за землю

Також раніше представником цього підприємства себе називав депутат Чернівецької міськради та нинішній перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк.

 

Джерело: https://molbuk.ua/

1