'Добробут' відстояв три гектари  незаконно відібраної у нього рейдерами землі (оновлено о 18.43)

"Добробут" відстояв три гектари незаконно відібраної у нього рейдерами землі (оновлено о 18.43)

17.10.2013, 19:10

У липні цього року суд відібрав землю у ТОВ «Інвест Альянс» і повернув Чернівецькій міськраді.

Суд залишив ділянку площею 2,88 га на вул. Калинівській, 13-В у Чернівцях у власності ТОВ «Інвест Альянс». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 9 жовтня, пише nashigroshi.org.

Повернути ділянку державі вимагала чернівецька прокуратура, яка представляла інтереси Кабміну. Підставою для такого рішення вона вказувала те, що в межах цієї ділянки протікає річка Шубранець (місцева назва Потіт), яка належить до водних об’єктів загальнодержавного значення. А оскільки розпоряджатися такими землями водного фонду вправі лише Кабмін, то Чернівецька міськрада перевищила свої повноваження, продавши ділянку у грудні 2007 році фірмі «Інвест Альянс».

З доводами прокуратури погодився госпсуд Чернівецької області. При цьому строк позовної давності він рахував з листопада 2011 року, коли прокуратура провела перевірку законності рішень міськради за зверненням депутата Чернівецької міськради від Партії регіонів Ростислава Білика.

Однак апеляційний суд це рішення скасував. Він вказав, що спірна ділянка належить до категорії земель житлової та громадської забудови, які знаходяться в межах міста. Таким чином міськрада правомірно розпорядилася ділянкою, а права Кабміну ніяким чином не порушені.

Крім того, суд встановив, що прокурор був присутній на засіданнях міськради у грудні 2007 року. Таким чином трирічний строк позовної давності пропущено.

Нагадаємо, у липні цього року суд задовольнив позов прокуратури і повернув Чернівецькій міськраді ділянку площею 7,46 га по вул. Калинівській, 13-Б, яка була продана у листопаді 2006 року ТОВ «Інвест Альянс». На частині ділянки планували облаштувати автомобільну стоянку.

За матеріалами Наші Гроші.

Керівник фракції «Фронту змін» у міській раді Олексій Каспрук раніше заявляв: «Депутати вирішили відібрати колись куплену за великі гроші землю. Суд розірвав угоду, але спочатку треба гроші повернути, а потім розпоряджатися землею. А так це — рейдерство».

Суд підтвердив наше право власності, - директор ТОВ «Інвест Альянс»

Вищий господарський суд України своєю постановою поставив крапку у судовій тяганині між міською владою Чернівців в особі прокуратури і ринком "Добробут" по одній з ділянок.

- Суд підтвердив очевидне — ділянка площею 2,88 гектара на вулиці Калинівській, 13-Б, належить нам законно, - прокоментував molbuk.ua рішення директор ТОВ "Інвест Альянс" Михайло Прозоровський. - Міська влада за допомогою прокуратури намагалася у нас цю ділянку відібрати, але ми маємо свідоцтво про право власності, отримане у відповідності до чинного законодавства. Тобто землю ми придбали і використовуємо законно.

Нагадаємо, за цією ж адресою — на вулиці Калинівській, 13-Б, розташована ще одна спірна ділянка, площею 7,46 гектара, яку ТОВ "Інвест Альянс" придбало в 2006 році, а у липні цього року суд повернув міській раді. Судовий розгляд цієї справи ще не завершено, на рішення подано апеляцію. Михайло Прозоровський переконаний, що і ця ділянка придбана законно і суд підтвердить право власності товариства.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А скільки воні було перед виборами?!  Украли, украли - волали нєдаразумєнівці з рідного міста. а тим часоб михайлішен з біликом будують ринок на зеленій!   Земля там мабуть також украдена у чернівчан???

avatar

прокуратор

17 жовтня 2013 20:08

Тітка Яценюка відстояла три гектари біля Калинівського ринку у Чернівцях
Суд залишив ділянку площею 2,88 га по вул. Калинівській, 13-В у Чернівцях у власності ТОВ «Інвест Альянс». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 9 жовтня. Повернути ділянку державі вимагала чернівецька прокуратура, яка представляла інтереси Кабміну. Підставою для такого рішення вона вказувала те, що в межах цієї ділянки протікає річка Шубранець (місцева назва [...] »»»

Арія «Родоводу». Виконує «Фронт змін»
Коли опозиціонери заявляють, що зроблять Україну заможною, то вони мають надію, що від цього багатства їм дещо відламається. Хоча б 212 мільйонів «Родоводу». »»»

У тітки Яценюка з подачі «регіонала» відібрали 7 гектарів
Суд повернув Чернівецькій міській раді земельну ділянку площею 7,46 га, яка була продана і належала ТОВ «Інвест Альянс». Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 15 липня. Як свідчать матеріали суду, влітку 2006 року Чернівецька міськрада надала «Інвест Альянсу» дозвіл на викуп ділянок несільськогосподарського призначення по вул. Калинівській, 13 (Б і В) загальною [...] »»»

Комунальники купили у яценюківця японський кросовер за третину мільйона
Комунальне автотранспортне підприємство м. Хмельницький 18 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Гранд Мотор» на придбання автомобіля Toyota RAV4 2.2 AT Active (4WD) за 338 тис грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». Згідно з технічним завданням закупівлі, кросовер повинен бути 2013 р. випуску. У комплектації обов’язковими є ксенонові лампи фар головного [...] »»»

«Яценюківцець» з «регіоналом» розпиляли чергові 32 мільйони на газифікацію
Грушківська сільрада Кам’янець-Подільського району Хмельницької області 23 травня за результатами тендеру уклала угоду з ПАТ «Будівельно-монтажне управління по газифікації» на будівництво підвідного газопроводу до 26 населених пунктів. Вартість угоди склала 31,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». До кінця вересня 2014 р. газопровід мають підвести у такі села Кам’янець-Подільського району: Дерев’яне, Гелетина, [...] »»»

«Тушка» та яценюківець розіграли на газопроводі 11 мільйонів
Управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації 14 травня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «ВТ Кіровоград – Трансгазбуд» на будівництво газопроводу смт.Петрово–с.Новий Стародуб Петрівського району. Вартість угоди склала 10,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель». Йдеться про другу чергу будівництва – до села Чечеліївка. Роботи фінансують з коштів НАК «Нафтогаз України» і [...] »»»

НАШІГРОШІ.орг

avatar

Гроші Яценюка

19 жовтня 2013 13:55