У Чернівцях студентам розповіли про їх право на державну службу

У Чернівцях студентам розповіли про їх право на державну службу

17.05.2019, 18:18

Українська молодь може реалізувати себе на державній службі, адже сьогодні тут є нагальна потреба у молодих спеціалістах, а держава може бути кращим стабільним та надійним роботодавцем. Саме цю думку прагнули донести до студентів організатори комунікативного заходу «Право на державну службу», який відбувся 16 травня в усіх областях України.  

Його ініціатором виступило Національне агентство України з питань державної служби, яке є центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби, забезпечує функціональне управління державною службою в державних органах.

В Чернівцях спілкування зі студентами відбулось на кафедрі історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ, куди до молоді завітали керівник апарату Чернівецької ОДА Олег Стецевич, заступник начальника Міжрегіонального правління НАДС у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях Наталія Житарюк, керівники структурних підрозділів ОДА. Участь у спілкуванні взяли також завідувач кафедри політології та державного управління, професор Анатолій Круглашов та викладачі кафедри.

Студентам розповіли про потребу у молодих спеціалістах на державній службі, адже саме молодь може привнести на державну службу ті зміни та запровадити ті інновації, яких сьогодні потребує публічний сектор. Молодим людям надали інформацію про можливості реалізувати своє право на державну службу та спростували поширені у суспільстві міфи про держслужбу.

Студенти дізнались про можливості для стажування в органах державної влади, про порядок проходження конкурсу на заміщення посад, суть та переваги державної служби.

Міжрегіональне управління НАДС

 

1