Студент из Черновцов попросил Обаму освободить Фирташа

Студент из Черновцов попросил Обаму освободить Фирташа

18.05.2014, 20:51

Студент Буковинского государственного финансово-экономического университета Сергей Паланик обратился с письмом к президенту США Бараку Обаме с просьбой посодействовать в освобождении миллиардера Дмитрия Фирташа, который помог студенту открыть свой бизнес, пишет molbuk.ua.

Об этом Сергей Паланик написал в своем Facebook:

 "От читаю новини і дивуюся, як таку ахінєю можна писати і видавати її за правду. Вчора провели конкурс бізнес ідей, за останній рік маса форумів, лекцій, проробленої роботи от це реальний результат роботи з єдиною метою - підняти бізнес області, розвивати молодіжне підприємництво.

Я не звик судити про людей з розповідей інших, я звик формувати своє враження від конкретних вчинків. Ніколи не піднімав теми Фірташа, але зараз розумію, що слухати і мовчати , доки не розвалиться все над чим працювала маса людей протягом останніх років як мінімум несправедливо.

Вчора написав лист Президенту Обамі, висловив свою думку щодо увязнення Фірташа. Можливо хтось не погодиться, але я сподіваюся на розуміння, особливо тих кому близькі цінності підприємництва.

"Шановний пане Президенте!

Я не знаю чому, але склалося так, що правоохоронні органи США арештували громадянина України, Дмитра Фірташа.

В ЗМІ уже більше 10 різних версій. Пишуть багато, в тому числі неприємних речей, які мені важко коментувати, адже я не знаю, чи це правда.

Але я точно знаю, що Дмитро Фірташ змінив моє життя. І я хочу розповісти Вам як.

Трохи більш року тому у мене була мрія – відкрити власний бізнес. Бізнес-ідею мені підказав американський мільярдер Дональд Трамп, який в одній з телепередач розповів про бізнес з виробництва органічних добрив.

Мені дуже сподобалася ця ідея. Я знав, що реалізувавши її я зможу здобути фінансову незалежність, адже органічне сільське господарство зараз дуже популярне. Крім того, я вважав це доброю справою, оскільки сировиною для органічних добрив є харчові відходи, збираючи і переробляючи які, я допомагав би довкіллю.

Щоб відкрити власну справу, у мене не було двох речей. Перше – стартового капіталу, друге – досвіду, адже в моєму інституті не вчать, як робити бізнес.

В цьому мені допоміг Дмитро Фірташ, який відкрив у Чернівецькій області інвестиційний фонд підтримки малого та середнього бізнесу "Буковина". Я написав бізнес-план і звернувся до фонду за фінансуванням. На захисті мого та 5 інших бізнес-планів особисто був присутній Дмитро Фірташ. Тоді я зрозумів дуже просту річ: якщо така зайнята людина як він змогла знайти час та відвідати цей захід, значить, для нього це справді важливо і я не можу його підвести.

Я пройшов конкурс. Крім стартового капіталу, команда фонду надала мені відповідну консультативну підтримку. Менше ніж за рік я реалізував першу партію органічних добрив і отримав перший підприємницький дохід у своєму житті.

Так, Ваш співвітчизник, пан Трамп, підказав мені бізнес-ідею, а мій співвітчизник, пан Фірташ, допоміг втілити цю ідею у життя.

Зараз моє життя повністю змінилося. У мене є власний бізнес, я отримав необхідний досвід і очолив молодіжний центр зайнятості Чернівецької області. Також я організував Клуб молодих підприємців у своєму інституті і ми активно співпрацюємо з фондом "Буковина", допомагаючи іншим студентам стати підприємцями.

Почуйте мою історію, пане Президенте. Адже людей, яким допоміг в нашому краї Дмитро Фірташ, дуже багато і у кожного з них є своя історія.

Це те, у що я дійсно вірю. Ці історії не зможуть викривити жодні ЗМІ і жодні недоброзичливці. Адже всі ці історії – у серцях цих людей.

Тому я глибоко переконаний, що ставлення будь-кого до людини повинно базуватися на її діях та вчинках, а не на тому, що про цю людину пишуть чи говорять сторонні люди.

Упевнений, якби правоохоронні органи США в той момент керувалися цим принципом, Дмитро Фірташ зараз знаходився б в Україні, в час, коли наша країна так потребує справжніх лідерів та патріотів.

Прошу Вас, пане Президенте, розібратися у цьому непорозумінні та посприяти поверненню Дмитра Фірташа до України якнайшвидше. Це дуже важливо.

З повагою, Сергій Палагнюк."

1


КОМЕНТАРІ (4)

Очередной продановский жопализ

avatar

не продан

18 травня 2014 23:10

avatar

Маріанна Антонюк

19 травня 2014 06:17

До попереднього. Да. Цікаво.Причому Палагнюк?  Це Паланик. Інша людина з іншого ВНЗ. А що йому не можна то робити?

avatar

19 травня 2014 10:38

avatar

Маріанна Антонюк

19 травня 2014 21:55