Сценарій із відставкою Кельменецького селищного голови можуть застосувати до голови Дністровської РДА Мельничука і мера Чернівців Клічука, - джерело

Сценарій із відставкою Кельменецького селищного голови можуть застосувати до голови Дністровської РДА Мельничука і мера Чернівців Клічука, - джерело

15.04.2021, 11:22

Максим Бурбак спрогнозував в області хвилю відставок неугодних голів новоутворених об’єднаних громад.

Такий прогноз народний депутат двох скликань висловив у програмі «Постфактум» на каналі ТВА

«Відставка Кельменецького селищного голови – це айсберг імені Козака, який пре і пре. Я неодноразово попереджав усіх голів громад колишнього Кельменецького району, що їх чекає чернівецький сценарій з бессарабським присмаком, – наголосив політик. – Сценарій, реалізований із незаконною відставкою Чернівецького міського голови Миколи Федорука, цей же сценарій колишніх регіоналів, підкріплений фаховими порадами «спеціалістів» з місцевого самоврядування, було реалізовано в Новодністровську. Далі воно пішло по всій Україні.

Лиш Буняк написав заяву, її одразу задовольнили і обрали двох заступників – один колишній керівник Кельменецької РДА часів Януковича. І другий – зі «Слуги народу», який також був у партії регіонів, як я прочитав у ЗМІ. Тому ще раз нагадую, що впродовж всієї своєї каденції я збирав сільських голів Кельменецького району і казав: «Шановні, ми повинні з вами об’єднатися задля захисту інтересів Кельменецького району.» Тоді мене не почули.

Стосовно створення ОТГ у межах Кельменецького району. Це був єдиний район в області, де децентралізація не відбулася. І лише адміністративним впливом там втілили формат «один район – одна громада», що й було потрібно Василю Козаку, як і Сокирянський район – одна громада. І тепер єдина точка опору цьому наступу на інтереси розвитку регіону залишилася у Хотинському колишньому районі. Хотинчани не дадуть. Вони не забули образу, яку їм нанесли, коли центр району перенесли в Кельменці.

А тепер Кельменці обезголовлені. Я тоді казав, що це буде «спецоперація». «Аграрії» далі наступають. У них – інтереси власного бізнесу – отримати більше заробітку і мати менші витрати. Тому вони будуть наступати і «відсидітися в окопах» не можна буде. Я воював з Козаком, а вони всі кажуть: «Подивимося, хто переможе.»

У 2019 році я казав: «Хлопці, я не за себе воюю, а за те, щоб регіон розвивався не так, як задумано там, на Сокирянщині.» Ви подивіться – всі гроші соцеконому, ДФРР ідуть в Сокирянський район колишній. Цьому свідчення – той лист, який я оприлюднив, про кошти з будівництва ГАЕС, які хотіли спрямувати на добудову будинку культури в Сокирянах, який вже буде вартувати більше, ніж перинатальний центр у Чернівцях для всієї області. То може правоохоронцям треба про це задуматися?

У районній раді більшість все одно Козака. Якщо така доля спіткала пана Буняка, то, думаю, що голова Дністровської РДА Олег Мельничук, хоча й більш витривалий, але щодо нього будуть застосовувати різні методи впливу, навіть до висловлення недовіри більшістю районної ради. Хочу нагадати, що недовіра – це дорадчий метод. Це можуть взяти до уваги в Офісі Президента, а можуть і не взяти. Як я знаю, Олег не є людиною Козака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівцях прогнозують створення антимерської більшості політичних антагоністів з "Рідного міста", "Команди Михайлішина", "Народного контролю", "Слуг народу" і "Пропозиції»

Коли хвиля починалася у Чернівцях і завершилася у Новодністровську, то тепер вона почалася в Кельменцях і завершиться у Чернівцях. Пане Романе, голово міста, це чекає Чернівці. З тією політикою, я переконаний, чекати залишилося недовго, тому що риси, притаманні політиці у Чернівецькій ратуші – це  натягування абсолюту влади на себе, незрозумілість кадрових рішень, надмірна політизація процесу і політика «нової мітли».

Продану вдалося нав’язати міському голові свою манеру ведення сесії. Якщо раніше за один день ухвалювали по 60 питань, то тепер одну сесію не можуть закрити вже кілька тижнів. У ратуші сформувався чіткий союз двох політсил – «Єдина альтернатива» та «Європейська солідарність». Їм вже ніхто не потрібен. Регламент змінили, посади всі роздали своїм близьким людям. Цілком логічно, що зараз буде формуватися антимерська більшість навіть із антагоністів. Там буде і Рідне місто, і Команда Михайлішина, і Яринич з Народним контролем, і Слуги, і Пропозиція.»

1