Страх та ненависть в Українському народному домі в Чернівцях

Страх та ненависть в Українському народному домі в Чернівцях

21.01.2014, 01:26

Форум громадських організацій Чернівецької обл. Лайка, нецензурна лексика, пропозиції "вийти та поговорити" і тд. В кінці відео депутат міскради Володимир Бешлей посилає на х.. редактора газети "Час" Петра Кобевка.

Заява громадських організацій Чернівецької області

Учасники Форуму громадських організацій Чернівецької області, що відбувся в Чернівцях 20 січня 2014 року, беручи до уваги, що носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ, який здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування (стаття 5 Конституції України),

наголошуючи на значенні Євромайдану як мирної форми вираження протесту громадян України,

усвідомлюючи свою громадянську позицію,

реагуючи на спробу узурпації державної влади та

виходячи із безумовного пріоритету прав і свобод людини

заявляють про наступне:

1. Прийняття Верховною Радою України 16 січня ц.р. ряду т.зв. «законів» відбулося в нелегітимний спосіб, який суперечить Закону України «Про Регламент Верховної Ради України», а також букві й духу Конституції України.

2. Прийняті парламентом т.зв. «закони» порушують норми 22 та 64 статей Конституції України і суттєво обмежують та ставлять під загрозу реалізацію таких базових прав і свобод громадян України як: (1) право на свободу та особисту недоторканність, (2) право на свободу думки і слова, (3) право на вільне вираження своїх поглядів і переконань, (4) право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію, (5) право на свободу об’єднання в політичні партії та громадські організації, (6) право брати участь в управлінні державними справами, (7) право на мирні зібрання.

3. Перелічені права становлять суть демократичного суспільства та врядування, а тому спроба їх обмежити, розцінюється нами як намагання незаконним способом змінити конституційний лад та узурпувати державну владу в Україні.

4. Ми переконані, що вперта демонстрація владою небажання йти на реальний діалог й врахувати вимоги суспільства, спроба за допомогою т.зв. «законів 16 січня» змінити конституційний лад в Україні, переслідування та залякування учасників акцій протесту стали причинами подій 19-20 січня на вулиці Грушевського у м. Києві. Моральну і політичну відповідальність за ці події мають розділити усі учасники політичного процесу, що причетні до розгортання, ескалації та невдалих спроб врегулювання суспільно-політичної кризи в Україні останніх двох місяців.

5. Закликаємо всіх громадян України ігнорувати т.зв. «закони 16 січня» і керуватися виключно положеннями Конституції України, які мають найвищу юридично-правову силу.

6. Вимагаємо негайного скликання позачергової сесії Верховної Ради України, а також вимагаємо від парламенту, Президента та уряду України вжити усіх заходів з метою якнайшвидшого скасування т.зв. «законів 16 січня». Без цього будь-які подальші дії щодо врегулювання суспільно-політичної кризи не мають жодного сенсу.

7. Закликаємо органи державної влади та місцевого самоврядування Чернівецької області не виконувати антиконституційних т.зв. «законів 16 січня» і керуватися виключно положеннями Конституції України та легітимним законодавством.

8. Закликаємо усі сторони конфлікту припинити його подальшу ескалацію, утриматися від будь-яких силових сценаріїв.

9. Закликаємо працівників правоохоронних органів не виконувати злочинних наказів, в разі їх отримання керуватися виключно Конституцією України і нормами офіцерської честі. Замість виконання таких наказів закликаємо демонструвати зразки громадянської відповідальності та переходити на сторону народу.

10. Вимагаємо негайного скликання круглого столу за персональної участі Президента України Віктора Януковича, представників опозиційних сил та різних громадських об’єднань Євромайдану, на якому розпочати справжній діалог та розпочати процес глибокого реформування суспільно-політичної системи України (в т.ч. й внесення змін до Конституції України).

11. Ми наголошуємо, що право на спротив є природнім правом громадян захищати належні їм права та свободи. Суть природного права полягає в тому, що воно не потребує офіційного визнання державою та закріплення в законодавстві. Право на спротив напряму випливає зі статті 5 Конституції України. Реалізація громадянами права на спротив не може розцінюватися як екстремізм, як посягання на конституційний лад, як порушення громадського спокою.

12. Ми закликаємо усіх жителів Чернівецької області, усіх громадян України не бути байдужими до долі нашої держави. Саме від нас із Вами, від нашої вираженої волі, від наших спільних дій залежить чи буде людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека найвищою соціальною цінністю в Україні. Ми з Вами сьогодні не повинні дозволити нікому, щоб наші права і свободи брутально порушувалися та ігнорувалися. Якщо ми їх не відстоїмо, то завтра отримаємо країну, в якій від нашого імені, прикриваючись нашою волею правитимуть беззаконня, свавілля та узурпатори.

Заяву підтримали:
ЧОГО «Комітет виборців, Ігор Баб’юк
Громадська Координаційна Рада, Тарас Прокоп
ЧОГО «Захист», Тетяна Демидко
ГО «Справа Кольпінга в Україні», Василь Савка
Фонд «Буковина інноваційна», Ігор Мосін
Громадська рада в Чернівецькій області, Василь Бойчук
Профспілка захисту підприємництва м. Чернівці, Марія Філіпчук
ГО «Спільними зусиллями захистимо Чернівці», Юрій Івашин
Чернівецький міський центр захисту приватних підприємців та підприємств малого бізнесу, Ігор Кухарчук
ВМГО «Студентська Свобода», Андрій Ілюк
Буковинський центр реконструкції і розвитку, Ярослав Кирпушко
ЧОГО «Європейське партнерство», Валерій Карбашевський
ЧМГО ТУСК «Обнова», Святослав Храпко
Федерація спортивного туризму Чернівецької області, Віктор Скрипник
Громадська Спілка «Буковинська партнерська агенція», Арсеній Анциперов
Спілка захисту підприємців «Калинівський ринок», Василь Шкробанець
ГО «Буковина Європа – 2025», Петро Олексюк
ЧОО ВГО ГМ «ОПОРА», Григорій Сорохан
Профспілка захисту підприємців, Алла Мустеца
Громадська ініціатива ЧЕСНО, Михайло Шморгун
Буковинський центр виборчих технологій, Ігор Гаврада
Товариство «Український Народний Дім в Чернівцях», Володимир Старик
ГО «Європейський культурний простір» Максим Дупешко
ГО ІПЦ «Наше право», Оксана Ващук
Чернівецьке представництво «Національної спілки письменників», Віра Китайгородська
Всеукраїнський комітет вшанування жертв голодоморів 1922-34 рр., Віктор Павлюк
ГО «Буковинська перспектива», Володимир Фісанов
ЧМГО «Спілка активної молоді», Володимир Бешлей
ЧОО ВО «Майдан», Максим Бурбак
Блок національних сил Буковини, Петро Кобевко
Чернівецький прес-клуб, Тетяна Смолдирева
ЧОГО «Буковинська агенція регіонального розвитку», Микола Ляхович
Чернівецьке обласне представництво «Фонд розвитку громадянського суспільства, Михайло Сеничак
ЧОГМЕО «Буквиця», Марина Коняк
ГО «Безбар’єрне місто», Андрій Шевчук
ЧОО «Чорнобильці Буковини», Олег Демченко
ЧОО Спілки офіцерів України, Микола Манзюк
Буковинська фундація підтримки регуляторної реформи в Україні, Олексій Колесников
ГО «Інститут демократизації і розвитку», Георгій Боднараш
ЧОМГО «Спадкоємці», Ярослав Філяк
ЧММО «Клуб української молоді», Євгенія Олійник
ЧОБФСР «Добротвор», Олег Ботушанський
ЧММО «Комітет молодих виборців», Антон Шкуро
ЧМБО «Гільфе», Отілія Гуліка
Чернівецьке міське товариство політв’язнів та репресованих, Дмитро Костельний

Заява залишається відкритою для підписання іншими організаціями громадянського суспільства, які з тих чи інших причин не змогли взяти участь у Форумі громадських організацій Чернівецької області.

До редакції BukNews звернувся відомий громадський активіст Руслан Панчишин. Він повідомив, що підписує цю заяву від імені ЧОГО"Майбутнє України", головою якої він є

1


КОМЕНТАРІ (7)

Шановна Громадо!!! Хотіли до Європи? От і маєте низку самих що не на є європейских законів! Такі самі норми прописані в законах майже всіх європейских країн, та США!!! І не треба знову дурити народ. В котре наголошую, що до влади рвуться авантюристи від політики лише для того, щоб деребанити державну казну!  ПОЛІТИКИ ПРОСРАЛИ ВСЕ!!!

avatar

Революйіонер

20 січня 2014 22:36

avatar

Misha Shmorgun

20 січня 2014 22:42

За доносом Бешлея ударівцю Коломійцю прокурор шиє справу на 8 років тюрми. Радій, Міша...

avatar

123

21 січня 2014 09:13

Михайле, і ви вже з бешлейчиками, стариками, анциперовими? Невже вас вже "прикормили", як карася? Та бешлею і вам разом з ним, до Кобевка, "як до Єрусалиму пішки". Поки що, все...

avatar

Юрій

21 січня 2014 10:20

Цей "Юрій" - Геков № 2 - ще один "хворий на голову"

avatar

Стіжок

21 січня 2014 11:20

:) Мені цікаво, а що це за "Громадська ініціатива ЧЕСНО"? Це нова організація ШМОРГУНА, запущена під бренд "ЧЕСНО"? Чи це він так вирішив перейменувати Громадський Рух ЧЕСНО, який вже давно вирішив згорнути регіональні платформи і на регіональному рівні він НЕ ПРАЦЮЄ!!!! 

avatar

Георгій

21 січня 2014 15:29

До редакції BukNews звернувся відомий громадський активіст Руслан Панчишин. Він повідомив, що підписує цю заяву від імені ЧОГО"Майбутнє України", головою якої він є.

avatar

BukNews

21 січня 2014 20:07