Сторожинецька райлікарня отримає вентилятор легень експертного класу за 1 млн грн, а Вижницька розширить кисневе постачання для забезпечення 80% своїх хворих

Сторожинецька райлікарня отримає вентилятор легень експертного класу за 1 млн грн, а Вижницька розширить кисневе постачання для забезпечення 80% своїх хворих

17.10.2020, 16:31

Сторожинецька центральна районна лікарня у Чернівецькій області 13 жовтня замовила апарат штучної вентиляції легень високого класу вартістю 1,03 млн грн. Товар поставить київське ТОВ «Салюте-М».

Медики отримають вентилятор легень Neumovent GraphNet Advance південноамериканського виробника Tecme. Обладнання призначене для дихальної терапії пацієнтів різного віку. Це одна з найсучасніших моделей, яка розроблена з врахуванням новинок електронного, пневматичного дизайну та програмного управління.

Сторожинецька центральна районна лікарня приймає хворих на коронавірус ще з березня цього року. З початку карантину медики спрямували за спеціальною спрощеною процедурою 8,7 млн грн на подолання інфекції. При цьому, за даними Prozorro, це перша закупівля вентилятора легень експертного класу для Сторожинецької лікарні. У квітні цього року медики також отримали три апарати штучної вентиляції легень загальною вартістю 837 тис. грн.

Компанія «Салюте-М» зареєстрована 2018 року в Києві. Її власником є Олег Шморгун, якому також належить частина компанії з оптової торгівлі ТОВ «Сейл де люкс».

Протягом 2019-2020 років підприємство «Салюте-М» отримало державних замовлень на 15,2 млн грн, в основному на постачання медичного обладнання.

Нагадаємо, з початку осені в п’яти областях Західної України замовили 12 апаратів штучної вентиляції легень на 8,7 млн грн.

За даними Prozorro, найбільше коштів на дихальне обладнання спрямували у Львівській області – 2,9 млн грн. Друге і третє місце посідає Чернівецька та Івано-Франківська область, де розподілили 2,3 і 2,2 млн грн відповідно. Для закупівлі вентиляторів легень на Закарпатті спрямували 800 тис. грн, а у Тернопільській області – 600 тис. грн.

Зокрема найдорожчий вентилятор у Чернівецькій області замовила Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня – вона отримає модель Bellavista 1000 neo за 1,59 млн грн. Це компактний і легкий високоякісний апарат для новонароджених швейцарського виробника IMT Medical. Договір підписали з київським ТОВ «МК Вікторі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку осені в лікарнях Чернівецької області витратили майже мільйон гривень на удосконалення систем подачі кисню

Очікують на поставку газифікатора, а до кінця року введуть в експлуатацію кисневу станцію: в обласній лікарні повідомили, як забезпечать безперебійну подачу кисню пацієнтам (оновлено о 22.31)

Вижницька районна лікарня (Чернівецька область) 13 жовтня замовила розширення кисневої інфраструктури за 247 тис. грн. Договір підписали з дочірнім підприємством моршинська «Медтехніка» (далі – дочірнє підприємство «Медтехніка»).

Послуги замовили, оскільки ще на початку серпня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що 80% «ковідних» ліжок мають бути підключені до подачі кисню. Заступниця головного лікаря з медичної частини Наталія Никифорук пояснила редакції «Наші гроші. Львів», що на сьогодні в медичному закладі є 53 місця для хворих на коронавірус, однак лише дев’ять з них мають доступ до кисню.

Вижницька районна лікарня приймає хворих на коронавірус з вересня цього року. Терапевтичне та педіатричне відділення лікарні перепрофільовані в інфекційне відділення. Лікарня має шість вентиляторів легень та чотири концентратори кисню для дихальної підтримки.

За словами Наталії Никифорук на сьогодні лікарня не має проблем з кисневим постачанням, усі важкохворі під’єднані до спеціальних точок, також медики використовують кисневі концентратори.

Підрядник Вижницької районної лікарні дочірнє підприємство «Медтехніка» зареєстроване 2008 року Моршині. Засновником компанії є ТОВ Моршинське виробничо-торгове підприємство «Медтехніка» Петра Огородника та Галини Щебентовської.

Протягом 2019-2020 років компанія отримала державних замовлень на 5,6 млн грн, в основному на обслуговування медичного обладнання.

Нагадаємо, з початку осені медичні заклади у чотирьох областях Західної України спрямували 1,7 млн грн на удосконалення кисневих систем. При цьому найбільше коштів виділили саме у Чернівецькій області – 966 тис. грн.

Зокрема Чернівецька обласна клінічна лікарня заплатить 120 тис. грн місцевому архітекторові Віталію Гліганові за проєктування реконструкції системи кисневого забезпечення. Ще 747 тис. грн медики витратять на саме оновлення цієї інфраструктури. Відповідний договір підписали з місцевим приватним підприємством «НВФ «Капітал».

Водночас для Хотинської районної лікарні монтаж та оновлення кисневої системи коштуватиме 99 тис. грн. Підряд отримав підприємець Олександр Паращук, який зареєстрований в Чернівцях.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні. Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.

Джерело: http://lviv.nashigroshi.org/2020/10/16/rajonna-likarnya-na-bukovyni-otrymaye-ventylyator-legen-ekspertnogo-klasu-za-1-mln-grn/

http://lviv.nashigroshi.org/2020/10/15/likarnya-na-bukovyni-rozshyryt-kysneve-postachannya-dlya-zabezpechennya-80-svoyih-hvoryh/

1