#СтопМедведчук: OBOZREVATEL написав, що 'Чернівціобленерго' через підставних осіб контролює агент впливу Кремля в Україні і спецпредставник Путіна Бабаков

#СтопМедведчук: OBOZREVATEL написав, що "Чернівціобленерго" через підставних осіб контролює агент впливу Кремля в Україні і спецпредставник Путіна Бабаков

25.03.2022, 16:16

22 березня OBOZREVATEL оголосив полювання на активи та бізнеси росіян та проросійських колаборантів в Україні — і завдяки небайдужим громадянам нашої держави вже маємо перші "улови".

На нашу пошту надходять листи від українців, які поділяють наше переконання: вихідці з країни-агресорки та їхні посіпаки в Україні не можуть заробляти в державі, яку Росія знищує.

Як і обіцяли, ділимося отриманою — і вже перевіреною — інформацією з нашими читачами. Також ми передаємо її Службі безпеки України. Там знають, що робити.

Сьогодні розкажемо, наскільки глибоко запустила Росія свої щупальця у енергетичний сектор.

У переважній більшості обленерго України свою частку має російсько-український олігарх Костянтин Григоришин. Подекуди він тримає понад 70% акцій підприємств, що відповідають за забезпечення електроенергією домівок українців та стратегічних підприємств нашої держави.

Костянтин Григоришин
 Костянтин Григоришин. 
 
В АТ "Вінницяобленерго" Григоришину належить 72,4% акцій. Оформлені вони на "фунта" - за даними ЗМІ, колишнього юриста Григоришина, громадянина Болгарії Максима Олександровича Маркова. В Україні в якості бенефіціара він значиться в трьох десятках компаній, переважно пов’язаних з енергетикою та річковим транспортом. Також у сфері зацікавлень Маркова (чи то пак Григоришина) — машинобудівна галузь та будівництво.
 

В ПАТ "Черкасиобленерго" частка Григоришина становить 26,6%. Номінально вона оформлена на ТОВ "Компанія з управління активами "Сварог Ессет Менеджмент", бенефеціаром якої є все той же Марков.

ТОВ Луганське енергетичне об’єднання належить Григоришину на 100% - через все того ж Маркова.

В АТ Харківобленерго Григоришину може належати 29,8% акцій.

У ПАТ "Тернопільенерго" Григоришин представлений через кіпрські офшори Larva Investments limited и Bikontia Enterprises Limited — разом вони володіють 40% акцій підприємства.

Ці 2 компанії в свою чергу є також акціонерами ПАТ "Полтаваобленерго" (разом 49% акцій, ще майже 9% належать григоришинській "Сварог Ессет Менеджмент", понад 23% контролює його ж офшорка UA Energy Distribution Holding Limited ). Загалом Григоришину в цій енергорозподільчій компанії може належати пакет щонайменше в 81%.

ПАТ Сумиобленерго Григоришин контролює через Bikontia Enterprises Limited, Larva Investments limited та UA Energy Distribution Holding Limited — їм належать близько 68,5% акцій компанії.

ПАТ Чернігівобленерго через кіпрські компанії UA Energy Distribution Holding Limited , Larva Investments limited, Bikontia Enterprises Limited, Wadless Holdings Limited та "Сварог Ессет Менеджмент" Григоришин контролює на понад 90%.

У ПАТ Запоріжжяобленерго пов’язана з Григоришиним Bikontia Enterprises Limited володіє 12,31%

Ще дві офшорки Lex Perfecta Ltd та Kerelio Commercial Ltd , кінцевою бенефіціаркою яких є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченкоконтролюють близько 20% ПАТ Запоріжжяобленерго.

Однак не Григоришиним єдиним, як то кажуть.

На українській енергетиці досі може заробляти ще один росіянин — спецпредставник Путіна Олександр Бабаков.

Олександр Бабаков

Цей "товаріщ" впродовж багатьох років має стосунок до влади у державі-агресорці. З 2003 по 2016-ий він був депутатом Держдуми РФ. Потім впродовж 4 років — російським сенатором.

З вересня 2021-го Бабаков повернувся в Держдуму і обіймає посаду заступника голови цього законодавчого органу. На совісті віцеспікера Бабакова — голосування за анексію українського Криму, а можливо — й "визнання незалежності" ОРДЛО і підтримка російського вторгнення в Україну та війна, яку РФ вже майже місяць веде на території нашої держави.

Тривалий час заробляв в Україні Бабаков через компанію VS Energy.

Ще на початку лютого минулого року нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус заявляв, що Бабаков та його партнер, росіянин Євгеній Гінер продали свої частки в цій компанії третьому компаньйону — громадянину РФ Михайлу Воєводіну, на якого на той момент не було накладено санкції. Але швидше за все цей продаж був номінальним.

Є усі підстави вважати, що Бабаков досі контролює низку українських енергорозподільчих компаній: Рівнеобленерго, Житомиробленерго, Херсонобленерго, Кіровоградобленерго та Чернівціобленерго, а також Севастопольенерго.

Їх через різну структуру власності контролюють одні й ті самі люди: двоє громадян Німеччини Ярославська Марина Володимирівна та Сізерман Олег Юрійович, а також троє громадян Латвії - Валтс Вігантс, Віліс Дамбінс, Артурс Альтбергс. Усі вони так чи інакше пов’язані з Бабаковим та його партнерами Гінером та Воєводіним, а також з членами їхніх родин.

Всі ці п’ятеро іноземців вказані засновниками ПАТ Рівнеобленерго, через них Бабаков володіє 84,6% акцій товариства.

Їхні ж прізвища — серед засновників ПАТ Севастопольенерго, де Бабакову належить 91,4% акцій.

Вони ж вказані як засновники в АТ Житомиробленерго, даючи можливість віцеспікеру Держдуми РФ тримати контрольний пакет акцій у 91%.

У АТ Херсонобленерго за допомогою згаданих 5-ти іноземців Бабаков тримає не менше 80% акцій.

АТ Чернівціобленерго через Вігантса, Дамбінса, Альтбергса, Ярославську та Сізермана Бабаков контролює на 77,44%.

Через рівні пакети акцій, що зареєстровані на цих п’ятьох "фунтів", котролює Бабаков і ПАТ Кіровоградобленерго — йому належать щонайменше 72,9% акцій цієї компанії.

Раніше Бабаков контролював також Київобленерго та Одесаобленерго, однак кілька років тому акції цих товариств викупив український бізнесмен Рінат Ахметов.

Отриману інформацію, як і обіцяли, ми передаємо компетентним органам.

OBOZREVATEL продовжує шукати частки в українських компаніях, зокрема, й в енергетичному секторі, які належать вихідцям з РФ чи проросійським колаборантам з України.

Дякуємо небайдужим українцям, які відгукнулися на наш заклик розшукувати активи "п’ятої колони" Кремля в Україні — і запрошуємо разом продовжувати очищати нашу країну від будь-яких слідів Росії не лише на фронті, але й у бізнесі.

Бо заробляти на українцях, яких Росія зараз нещадно знищує, агенти впливу країни-агресорки не можуть — і не будуть.

Закликаємо усіх громадян України, які мають інформацію про активи російської "п’ятої колони", зокрема записані на коханок, водіїв та інших "фунтів", надсилати її до нашої редакції. В ідеалі — з документами, фото або відео, якщо вони є.

Наша електронна адреса: 5columnleaks(РАВЛИК)gmail.com.

Давайте покінчимо з кремлівською "п’ятою колоною" в Україні разом!

Джерело: Війна в Україні - Григоришин та Бабаков контролюють українські обленерго - #СтопМедведчук (obozrevatel.com)


 ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? 

1