Сто сорок балонів кисню за одну добу: власну кисневу станцію опорна чернівецька лікарня для хворих з  COVID-19 отримає не раніше липня

Сто сорок балонів кисню за одну добу: власну кисневу станцію опорна чернівецька лікарня для хворих з COVID-19 отримає не раніше липня

22.04.2020, 19:17

Найбільше чого бракує лікарям Чернівецької міської лікарні #1 у лікуванні важких хворих на COVID-19? - КИСЕНЬ! Кисень, який часто використовується для пацієнтів в реанімації (за минулу добу використали 140 балонів).

Про це повідомив депутат Чернівецькї міської ради Михайло Яринич.

Нещодавно, сесійним рішенням Чернівецької міської ради було виділено 2,5 млн грн. на будівництво кисневої станції, та як виявилось, отримати її лікарня зможе не раніше липня...!

Тим часом допомогу лікарні для забезпечення киснем інфікованих чернівчан невідкладно надала фірма АТ "Львівський хімічний завод" (керівник Віталій Андрієш)

Сьогодні у Чернівці доставили, а вже завтра розпочинають монтаж обладнання для криоциліндрів (1 криоциліндр = 23 балони кисню). Для Чернівців така послуга обійдеться в 1200грн./міс за криоциліндр.

1