Стало відомо, в чому НАБУ підозрює голову Чернівецької обласної ради

Стало відомо, в чому НАБУ підозрює голову Чернівецької обласної ради

29.10.2019, 13:44

Національне антикорупційне бюро відкрило справу щодо голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна за підозрою в отриманні хабара в розмірі 180 тисяч доларів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, яка оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє molbuk.ua.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Мунтян в період до 23 липня вимагав від жителя Чернівців неправомірну вигоду в сумі 200 тис. доларів для себе за передачу в довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства "Бальнеологічний санаторій "Брусниця" і в період з 23 липня 2019 по 15 жовтня 2019 отримав 180 тис. доларів за вчинення зазначених дій.

В рамках справи суд заарештував мобільні пристрої і мобільний термінал фігурантів.

Нагадаємо, 16 жовтня у кабінетах облради НАБУ провело низку обшуків. Що саме стало причиною, в Нацагентстві не повідомлялось.

У Києві вищий антикорупційний суд арештував майно, яке вилучили під час обшуків кабінетів Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна.

Як повідомляє molbuk.ua, про це йдеться в ухвалі суду, котра опублікована в Єдному державному реєстрі судових рішень.

Зокрема, в судовій ухвалі йдеться про накладення арешту на майно, яке 16 жовтня було вилучене в адміністративному приміщенні Чернівецької облради. Також зазначається перелік із понад 150 документів, які вилучили під час обшуків детективи НАБУ.

За що проголосувала облрада?

12 жовтня Чернівецька обласна рада ухвалила рішення "Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства "Бальнеологічний санаторій "Брусниця".

Цим рішенням депутати облради підтримали пропозицію про передачу в оренду майна "Брусниці" приватному підприємству "Буковинський оздоровчий комплекс "Брусниця" терміном на 49 років.

«Брусницю» передали фірмі Кушніра: в чому НАБУ підозрює голову Чернівецької облради



При цьому встановлено, що розмір стартової місячної орендної плати без ПДВ становитиме понад 81 тис грн.

Окрім того, ухвалене рішення передбачає надання дозволу фірмі ?Буковинський оздоровчий комплекс ?Брусниця? на здійснення реконструкції будівель та приміщень цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства ?Бальнеологічний санаторій ?Брусниця?.

Водночас ухвала облради передбачає припинення діяльності Чернівецького обласного комунального підприємства ?Бальнеологічний санаторій ?Брусниця? шляхом його реорганізації через приєднання до товариства з обмеженою відповідальністю ?Буковинський оздоровчий комплекс ?Брусниця?.

Хто власники приватної "Брусниці"?

«Брусницю» передали фірмі Кушніра: в чому НАБУ підозрює голову Чернівецької облради

Згідно з даними із реєстру фізичних та юридичних осіб, ТОВ "Буковинський оздоровчий комплекс "Брусниця" зареєстроване у Чернівцях на вулиці Південно-Кільцевій, 51-А. Керівником фірми є Остафійчук Василь Дмитрович.

До кінцевих бенефіціарних власників підприємства належить ТзОВ "Буковинський козацький хутір", а також Кушнір Марія Юріївна, Кушнір Людмила Миколаївна, які є близькими родичами відомого на Буковині підприємця Юрія Кушніра.

Джерело: molbuk.ua

1