Справу лікаря Халатурника, якому 'шили' статтю Тимошенко, передали до суду

Справу лікаря Халатурника, якому "шили" статтю Тимошенко, передали до суду

11.05.2012, 20:21

Прокуратура Першотравневого району Чернівців завершила досудове слідство і скерувала до суду справу головного лікаря ОКМУ «Лікарня швидкої медичної допомоги», повідомляють у прес-службі прокуратури Чернівецької області. Проти нього порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України. Як переконують  прокурори, лікар, зловживаючи службовим становищем, укладав фіктивні договори з приватними підприємцями. Такими діями медик сприяв підприємцям в ухиленні від сплати податків та реалізації харчових продуктів без відповідних сертифікатів якості.

Справу, нагадаємо, прокуратура порушила ще восени минулого року. Тоді прокуратура шила головлікарю  статтю Тимошенко. Кримінальну справу стосовно головного лікаря ОКМУ «Лікарня швидкої медичної допомоги» було порушено за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.365 і ч.2 ст.366 КК України. Тепер, як бачимо, в суді фігуруватимуть інші статті.

На складі харчоблоку ЛШМД на час перевірки було виявлено томатну пасту загальною вагою понад 64 кг та крупу ячневу, терміни реалізації яких минули ще в серпні 2011 року, що є небезпечним для здоров’я громадян. Також виявлено 160 кг зерна без будь-яких документів про якість та придатність продукту до споживання. З матеріалів перевірки вбачається, що до лікарні було завезено томатну пасту, термін придатності якої минув ще на час поставки. Більше того, понад 20 банок цієї пасти уже використано для приготування їжі хворим.

Питання про звільнення Віктора Халатурника депутати облради мали ухвалити на своїй сесії ще 16 березня. Проте тоді їм для цього не вистачило голосів. Проти звільнення Халатурника виступили депутати фракції "Фронт Змін", які вважали, що головлікаря варто бодай заслухати, перш, ніж звільнити. На звільненні Віктора Халатурника від займаної посади особливо наполягав перший заступник голови Чернівецької ОДА Георгій Галиць. Він навіть домігся, щоб депутати вдруге повернулися до розгляду цього питання. Проте і друге голосування виявилося так само безрезультатним. Обгрунтовуючи необхідність звільнення Віктора Халатурника, Георгій Галиць, зокрема, вказав, що з ним досягнуто компромісу щодо формулювання причини звільнення. Піти Халатурник мав у зв'язку з інвалідністю, яка нібито не дозволяє йому більше керувати такою великою установою. Зопалу перший віце-губренатор навіть зауважив, що тоді, можливо, інакше завершиться розгляд кримінальної справи. Ці слова депутати зустріли дружнім сміхом, розцінивши їх як прямий доказ того, що адміністрація закулісно впливає на прокуратуру.

Не спромігшись звільнити головлікаря, влада вризначила на його місце в.о. Ним став "нашоукраїнець" Олександр Грушко.

Нині на сайті обласної ради висять два проекта рішення, одне з яких передбачає звільнення Віктора Халатурника з посади головлікаря лікарні, а друге  - про призначення на цю посаду Олександра Грушка.

1