Справу 'жартівниці', яка «замінувала» Банченський Святовознесенський монастир, готують до суду

Справу "жартівниці", яка «замінувала» Банченський Святовознесенський монастир, готують до суду

04.09.2019, 11:03

Не всі жарти є смішними 

Стаття 259 Кримінального кодексу України передбачає відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Тому перш ніж набрати номер телефону будь-якої оперативної служби, аби «перевірити» її роботу або таким чином комусь помститися чи просто пожартувати, громадяни мають знати, що такі дії караються штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. За повторний такий «жарт» суд може позбавити волі від 2 до 5 років.

Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області.

На жаль, не всі громадяни оцінюють наслідки своїх дій. Як, наприклад, жителька Чернівецької області, яка 28 липня вирішила «пожартувати» й повідомила про «замінування» Банченського Святовознесенського монастиря.

Оперативники Служби безпеки України у стислі терміни встановили особу зловмисниці і спільно з поліцією розшукали її. Триває досудове розслідування. Невдовзі матеріали будуть передані до суду, який і вирішуватиме, яку міру покарання застосувати до горе-жартівниці. 

Управління СБ України в Чернівецькій області застерігає мешканців області від таких необачних вчинків та ще раз нагадує, що за неправдиві повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність.

1