Справу депутата, який погрожував вбити губернатора Папієва, передали до суду

Справу депутата, який погрожував вбити губернатора Папієва, передали до суду

05.12.2011, 19:13

Прокуратура Чернівецької області завершила досудове слідство у резонансній кримінальній справі стосовно депутата Першотравневої районної ради м.Чернівців Я. за ознаками складу злочинів, передбачених ч.1 ст.350 (погроза вбивством або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Встановлено, що депутат у серпні ц.р. погрожував фізичною розправою та вбивством голові Чернівецької облдержадміністрації, а також голові Першотравневої райради м.Чернівців. В порядку ст.115 КПК України зловмисника було затримано і за місцем його проживання проведено обшук, під час якого виявили вогнепальну мисливську нарізну зброю з простроченим дозволом на її зберігання та носіння.

Справу скеровано до Першотравневого районного суду м.Чернівців для розгляду по суті, - повідомили "BukNEWS" в прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Під час розслідування цієї справи губернатора Буковини Михайла Папієва допитали прокурори. Пояснення було забрано у ході розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно депутата Першотравневої районної ради Ю.Якубовського, який погрожував вбивством, фізичною розправою голові Чернівецької облдержадміністрації, заступнику Чернівецького міського голови та голові Першотравневої райради в м.Чернівці.

"Всі допитані – свідки, потерпілі у даній справі, в тому числі і голова обласної державної адміністрації, - повідомив прокурор Чернівецької області Петро Коваль. - Єдина проблема, через яку ми не можемо направити справу до суду – незавершена фоноскопічна експертиза записів. Тобто ще юридично не встановлено, чи належить голос, який погрожував, Якубовському. Фахівці обіцяють завершити експертизу упродовж найближчих двох тижнів. Тоді ми обов'язково направимо цю справу до суду для її розгляду по суті".

25 серпня 2011 року, нагадаємо, за поданням прокуратури Чернівецької області Шевченківським районним судом м.Чернівців обрано запобіжний захід тримання під вартою стосовно депутата Першотравневої районної ради Ю.Якубовського, який погрожував вбивством, фізичною розправою голові Чернівецької облдержадміністрації, заступнику Чернівецького міського голови та голові Першотравневої райради в м.Чернівці.

Як раніше повідомляли у прес-службі прокуратури Чернівецької області, крім того, прокурором області Петром Ковалем 25 серпня 2011 року стосовно Якубовського порушена ще одна кримінальна за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне зберігання вогнепальної зброї).