Справу бухгалтера будівельного комунального підприємства, яка вкрала 172 тисячі гривень зарплати СБУ передала до суду

Справу бухгалтера будівельного комунального підприємства, яка вкрала 172 тисячі гривень зарплати СБУ передала до суду

27.06.2013, 15:15

На Буковині СБУ завершила досудове розслідування щодо привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем

Слідчим відділом УСБУ в Чернівецькій області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою бухгалтера одного з будівельних комунальних підприємств області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1,4 ст.191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) та ч.1,3 ст.358 (підроблення документів та їх використання) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у період 2009-2010 років бухгалтер підприємства, використовуючи свої повноваження як касира, пов’язані з видачею заробітної плати, привласнювала частину коштів, що були нараховані за оплату виконаних робіт. Щоб надати законності своїм діям, у відомостях на заробітну плату жінка власноруч проставляла підроблені нерозбірливі підписи від імені отримувачів. У той же час зловмисниця засвідчувала факт видачі грошей зазначеним у відомостях особам своїм підписом і проставляла штамп «оплачено» із вказаною дати.

У результаті перевірки, ініційованої СБУ було з’ясовано, що бухгалтер будівельного комунального підприємства, зловживаючи службовим становищем, шляхом підробки фінансових документів у кількох епізодах привласнила понад 172 тис. бюджетних гривень, які було виділено на оплату праці тимчасових працівників.

У червні ц.р. слідчим відділом УСБУ кримінальне провадження із затвердженим обласною прокуратурою обвинувальним актом скеровано до суду. Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

1