Справу 66-ти та 74-річних чернівчан-педофілів, які створили дитячу порностудію ще розслідують, а замах буковинця на зґвалтування 11-річної доньки вже скерували до суду

Справу 66-ти та 74-річних чернівчан-педофілів, які створили дитячу порностудію ще розслідують, а замах буковинця на зґвалтування 11-річної доньки вже скерували до суду

04.08.2021, 16:12

Кричущий випадок відбувся в квітні цього року.

Двоє чернівчан віком 66-ть та 74-ри роки облаштували у приватній квартирі місце розпусти, де створювали дитячу порнографічну продукцію та вчиняли дії сексуального характеру з дітьми, які не досягли шістнадцятирічного віку. Підозрювані перебувають під вартою. Слідство встановило нові обставини у цій справі. Підозрюваним, окрім вступ у статеві зносини з особами, які не досягли 16-річного віку, створення дитячої порнографічної продукції та утримання місць розпусти, інкримінують ще й зґвалтування малолітніх. Досудове розслідування ще триває.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно громадянина за розбещення та замах на зґвалтування 11-річної доньки його співмешканки. Обвинувачений також перебуває під вартою.  

Загалом 23 кримінальні провадження зареєстровано за фактами вчинення злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості осіб. З них – 15,   де потерпілими є діти.

Нагадаємо, протидію кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством відносно жінок, чоловіків та дітей визначено пріоритетом роботи органів прокуратури на 2021рік.

За перше півріччя цього року у Чернівецькій області зареєстровано 91 кримінальне провадження, пов’язане з домашнім насильством та 23 провадження проти статевої свободи та статевої недоторканості осіб.

Безпосередньо за ст. 126-1 КК України (домашнє насильство) обліковано 72 кримінальні провадження (проти 47 за аналогічний період минулого року). Потерпілими від вказаної категорії злочинів та проступків визнано  89 осіб (77 жінок, 8 чоловіків та 4 дітей). 

До суду скеровано 58 кримінальних проваджень. 

Основним завданням прокурорів при розгляді таких справ є  ефективне відстоювання інтересів потерпілої сторони, притягнення винних осіб до відповідальності.

1