Справжня жінка для більшості українців - це Юлія Тимошенко

Справжня жінка для більшості українців - це Юлія Тимошенко

02.10.2012, 21:11

Соціологічна група «Рейтинг» продовжує спеціальний проект «Народний ТОП», який складається з серії досліджень визначення кращих з кращих. Особливість методики полягає у тому, що респонденти не отримують жодних списків чи підказок, люди виражають свою думку виключно за допомогою відкритих питань, називаючи три власні варіанти. У жовтні ми представляємо випуск «Справжні чоловіки та жінки».

Згідно з результатами дослідження, більшість опитаних українців назвали б «справжньою жінкою» серед відомих сьогодні в Україні або за кордоном людей екс-прем’єр-міністра Юлію Тимошенко (24%), а також співачку Софію Ротару (10,4%).

Дещо менше назвали співачку Ані Лорак (6,2%), федерального канцлера Німеччини Ангелу Меркель (5,2%), співачку Аллу Пугачову (4,2%) та колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Маргарет Тетчер (4,2%).

Також до першої десятки увійшли українські політики Наталія Королевська (3,4%), Таїсія Повалій (3,2%), Анна Герман (2,5%) та Оксана Марченко (2,3%).

До ТОП-25 також увійшли: Інна Богословська (1,9%), Яна Клочкова (1,7%), Руслана Лижичко (1,7%), Валентина Терешкова (1,6%), Наталя Могилевська (1,6%), Анжеліна Джолі (1,5%), Олександра Кужель (1,5%), Ірина Геращенко (1,4%), Тіна Кароль (1,4%), Ніна Матвієнко (1,2%), Наталія Вітренко (1,1%), Ірина Білик (1,1%), Ольга Сумська (1 %), Оксана Білозір (0,9%), Раїса Богатирьова (0,9%).

Також до 50 кращих (з результатом 0,3-0,9%) увійшли Лілія Подкопаєва, Алла Мазур, Ірина Алегрова, Мадонна, Єлизавета ІІ, Хілларі Клінтон, Світлана Лобода, Ірина Акімова, Едіта П'єха, Ліна Костенко, Ада Роговцева, Ніна Карпачова, Віра Брєжнєва, Руслана Писанка, Наталія Корольова, Вітні Х'юстон, Лоліта Мілявська, Людмила Зикіна, Леся Українка, Надія Кадишева, Настя Каменських, Євгенія Тимошенко, Валерія, Тамара Гвердцителі, Надія Бабкіна.

Всього опитаними були названі 248 жінок. Разом з тим близько 37% опитаних не змогли відповісти на питання.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші

Вибіркова сукупність: 1200 респондентів

Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face)

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%

Терміни проведення дослідження: 1 – 11 вересня 2012 р.

Через обмеження вибірки до 1200 респондентів додатковий розподіл на Донбас і Північ не проводився, відповідно макрорегіони були ущільнені до чотирьох:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Черкаська, м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Запорізька, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Харківська, Донецька, Луганська

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ніхто б не сумнівався, звичайно наша Юля номер один. Юля , тримайся, з тобою український народ.

avatar

Ольга

02 жовтня 2012 18:17