Справа заступника голови Першотравневої райради у м.Чернівці рад, якого звинувачують в одержанні 100 тисяч доларів хабаря, вже у суді

Справа заступника голови Першотравневої райради у м.Чернівці рад, якого звинувачують в одержанні 100 тисяч доларів хабаря, вже у суді

05.11.2013, 16:09

Прокуратура Чернівецької області затвердила обвинувальний акт і скерувала його до суду відносно заступника голови однієї з районних у м.Чернівці рад, який обвинувачується в одержанні хабаря у 100 тисяч доларів (ч.5 ст.368 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Згадана стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідством встановлено, що чиновник вимагав та отримав неправомірну вигоду у розмірі 810 тисяч гривень за сприяння у прийнятті позитивного рішення щодо реконструкції одного з продовольчих ринків, розташованих у Чернівцях.

Кримінальне провадження скероване до Шевченківського районного суду м.Чернівців для розгляду по суті.

Новий прокурор області Павло Павлюк запевнив, що першими справами, на які він звернув особливу увагу після призначення на посаду, стало розслідування корупційних діянь.

Зокрема, прокурор пообіцяв, що вже до кінця цього місяця буде завершено розслідування кримінальної справи, в якій фігурує заступник голови Першотравневої райради В.В. Шабан. Йдеться про підозру у вимаганні хабара в розмірі 100 тисяч доларів. Назвав він ще кілька резонансних справ, які розслідує прокуратура і у яких замішані чиновники.

- Жодна справа по корупції не розвалиться на стадії досудового розслідування, - заявив Павло Павлюк.

Нагадаємо, правоохоронці 02.06.2013р. під час отримання хабара в сумі 810 тис. грн. затримали заступника голови однієї з районних рад м.Чернівців Ш. Як повідомила прес-служба прокуратури Чернівецької області, вказані кошти чиновник отримав за сприяння в погодженні проекту реконструкції одного з міських ринків.

А в липні 2013 року міліція затримала заступника голови Садгірської районної в місті ради Віталія М. на хабарі. За інформацією прес-центру УМВС в області, чиновник вимагав і отримав 5 тисяч гривень від приватного підприємця за видачу дозволу.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Подивіться на того, що в центрі з вусами. Це воно і є те, що корчить із себе журналіста, а насправді він там, де гроші, де злодії, де гапуги. Та й той "юрист", що в злодійських рукавицях теж такий же.

avatar

Юрій

05 листопада 2013 19:01