«Справа Білика»: 11 фігурантів отримали вироки, ще п’ятьох судять у Чернівцях

«Справа Білика»: 11 фігурантів отримали вироки, ще п’ятьох судять у Чернівцях

02.10.2017, 23:20

Прокурор Кіцманської місцевої прокуратури Микола Єремійчук, який входить до складу групи, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо осіб-фігурантів так званої "справи Білика", повідомив кореспондентові molbuk.ua про перебіг розгляду цієї справи.

- Досудове розслідування триває з 25 жовтня 2015 року. Підозрюються як особи, що організовували підкуп, так і особи, яких підозрюють в отриманні неправомірної вигоди в обмін на свій голос. На даний час ми розглядаємо особу, яка за неправомірну вигоду віддала свій голос за певного кандидата, - повідомив М. Єремійчук.

Читайте також:  Поки Білик засідає у міській раді, у Чернівцях судять студентку за підозрою, що вона продала свій голос за нього

За словами прокурора, загалом суд розглянув вже 11 кримінальних проваджень щодо фігурантів "справи Білика". Враховуючи, що особи визнали себе винним у вчиненні злочину передбаченого частиною 1 статті 160 ККУ, суд звільнив від кримінальної відповідальності, врахувавши їхнє ставлення до свого вчинку. Наразі суд переглядає ще 5 осіб, яких підозрюють у вчиненні цього злочину. 

molbuk.ua 

1