Співробітники УСБУ в Чернівецькій області затримали групу осіб, які намагались переправити нелегалів через держкордон

Співробітники УСБУ в Чернівецькій області затримали групу осіб, які намагались переправити нелегалів через держкордон

18.07.2014, 14:09

СБУ припинила протиправну діяльність групи осіб, які намагались незаконно переправити іноземців через державний кордон України до країн Євросоюзу.

 6 липня ц.р. на трасі «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу м. Олевськ Житомирської області СБУ затримала два мікроавтобуси із 9-ма нелегалами - громадяни В’єтнаму, Еритреї, Судану та Бангладешу. Нелегальних мігрантів супроводжували п’ятеро громадян України, мешканці Чернівецької та Житомирської областей. Зловмисники планували доправити іноземців без документів на право перебування в Україні через держкордон до однієї з європейських країн.

 За цим фактом слідчим відділом УСБУ в Чернівецькій області розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

 Затриманим громадянам України повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а нелегальних мігрантів передано Державній прикордонній службі України для видворення з території України.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1