Співаючий депутат дарував чернівчанам радість на старенькому автомобілі 'Рено'

Співаючий депутат дарував чернівчанам радість на старенькому автомобілі "Рено"

24.08.2013, 21:51

Одним з найяскравіших заходів цьогорічного відзначення 22-ї річниці незалежності України у Чернівцях став автопробіг ретро-автомобілів вулицями старого міста.

Те, що ретро-автопробіг в Чернівцях відбувся саме цього святкового  дня,  видається особливо символічним. Адже таким чином нинішнім поколінням городян ненав’язливо, у цікавій і доступній формі  нагадали історію міста, засвідчили важливість минулого для нових поколінь, значення  історії для виховання громадянина вже незалежної України.  Відомо ж бо, що без минулого немає майбутнього!  

А кожен автомобіль, який був задіяний у заході -  це можливість не тільки побачити, але й доторкнутися до живої старовини. У даному конкретному випадку – старовинних автомобілів, якими користувалися предки нинішніх чернівчан.  І подивитися тут справді було на що. У параді взяли участь автомобілі різних марок, наприклад, «Opel 6» - військового часу, «Ostin» - післявоєнного періоду, були тут також радянські «Чайки», «Волги», «Москвичі» і, звісно, горбаті «Запорожці»!

Серед учасників цікавої акції також зауважили депутата Чернівецької обласної ради Віталія Ткачука, який також, як з'ясувалося, є затятим  колекціонером. Схоже, відомий своїми нестандартними вчинками політик  вирішив не обмежуватися, як більшість його колег, "сухим привітанням" з нагоди свята, а сам долучився  до святкування у такий незвичний спосіб. Відтак радісний настрій чернівчанам і гостям міста співаючий політик дарував особисто -  на старенькому автомобілі "Рено"!

-          Ретро автомобілі – це наша історія. Відновити подібні автомобілі - велика радість, це символічний доторк до минулого, до тієї історії, яку повинен знати кожний громадянин міста, - сказав Віталій  Ткачук у коментарі для преси. -  Ретро автомобілі  дарують людям приємні миті, переносять їх у часи  дитинства, або взагалі нагадують чарівну казку. Словом усі ті речі, яких нам так часто не вистачає в сьогоденні! Відновлювати такі автівки варто вже навіть заради посмішок малечі, які так прикрашають наше рідне місто. Хоча, звісно, не тільки для цього. Чернівці місто надвичайної архітектури, місто, куди  їдуть туристи, щоб подивитися на старовинні будинки, тому поповнення ретро парку нашого міста також є суттєвим доповненням до історичного ансамблю. Для загальної втіхи  як його мешканців, так і для численних туристів! Вся старовинна частина Чернівців - готова декорація для таких машин. Тільки уявіть собі як переконливо виглядає ретро-автомобіль в цьому кам'яному інтер'єрі епохи. Для цього так само  варто відновлювати такі автівки і частіше презентувати їх на різних святкових заходах, які проводяться у нашому місті! Адже НАМ ТУТ ЖИТИ!!!   

   

1


КОМЕНТАРІ (2)

"Поющий депутат"-лучше бы он был думающий депутат.

avatar

24 серпня 2013 21:00

Очень правильное занятие! Человек коорый любит ретро автомобили, это человек у которого есть душа! А в нашем мире, это главное!

avatar

Лиля

24 серпня 2013 22:40