Спецслужба запрошує на навчання талановиту молодь

Спецслужба запрошує на навчання талановиту молодь

16.01.2013, 15:29

Навчатись у вищих навчальних закладах СБУ – престижно. Спецслужба запрошує на навчання талановиту молодь

 Служба безпеки України – державний правоохоронний орган спеціального призначення, який забезпечує державну безпеку України. Діяльність вітчизняної спецслужби ґрунтується на засадах Конституції України, положеннях Закону України «Про Службу безпеки України», а також на інших нормативно-правових актах держави.

На Службу безпеки України покладається у межах визначеної законодавством компетенції захист державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав громадян від розвідувально-підривної діяльності іноземних спеціальних служб, посягань з боку окремих організацій, груп та осіб.

Сучасний співробітник  української спецслужби повинен бути не просто освіченою та фізично загартованою людиною. Крім цього, це – патріотично налаштований  громадянин України, який має сформований комплекс духовних та морально-вольових якостей, спрямованих на свідоме служіння інтересам української держави. Крім базової вищої освіти співробітники проходять поглиблене вивчення різних спеціалізованих дисциплін і курсів.

Кузнею кадрів спецслужби є Національна академія Служби безпеки України (м. Київ) – вищий навчальний заклад з 20-ти літньою історією. У січні 1992 року рішенням уряду був створений Інститут підготовки кадрів СБ України, що з 1995 року набув сьогоднішнього статусу. Академія готує юристів-оперативних співробітників (спеціальність “правознавство”) та перекладачів референтів (спеціальність «філологія»). Підготовка юристів-слідчих (спеціальність «правознавство») також проводиться Інститутом підготовки юридичних кадрів для СБ України Національного університету «Юридична академія України ім. Я.Мудрого» (м. Харків).

Безперечно, що вступити до вказаних навчальних закладів нелегко. Передує цьому тривалий процес вивчення та відбору абітурієнтів. Зокрема, вони проходять військово-лікарську комісію відповідно до вимог, що висуваються до кандидатів на військову службу, та здають нормативи з фізичної підготовки. Рівень загальноосвітніх знань визначається за атестатами зовнішнього незалежного оцінювання. Серйозним випробуванням для молоді є тестування у психолога.

Фінансування підготовки курсантів здійснюється за рахунок державного бюджету. Після закінчення ВНЗ всі випускники отримують дипломи загальнодержавного зразка та  працевлаштовуються – вступають на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу до підрозділів СБ України, їм присвоюється військове звання лейтенант.

Тим, хто бажає вступити до вказаних ВНЗ, потрібно звернутись у відділ кадрового забезпечення Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області (м. Чернівці, вул.Шевченка, 1а, контактні телефони: 595-399, 595-371).

Більш детально з умовами вступу всі бажаючі можуть ознайомитись на офіційних сайтах Служби безпеки України - www.sbu.gov.ua та Національної Академії СБ України - www.academy.ssu.gov.ua.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1