Спадкоємець цадика Садагури розкаже про плани реставрації історичної синагоги

Спадкоємець цадика Садагури розкаже про плани реставрації історичної синагоги

12.06.2012, 02:03

Спадкоємець цадика Ісраеля Фрідмана, внук головного рабина династії Садагури, голова єврейської релігійної громади «Ружин-Садгора» Джозеф Моше Шалом Фрідман та головний рабин Буковини Менахем Мендл Гліцнштейн

запрошують журналістів на БРИФІНГ, який відбудеться 13 червня на території садгірської синагоги (вул. М. Тореза, 192 Г).

ТЕМА ЗУСТРІЧІ: плани щодо продовження реставрації синагоги та діяльність єврейської релігійної громади «Ружин-Садгора».

Також на брифінгу буде присутній відомий ізраїльський архітектор, який спеціалізується на реставрації та будівництві синагог у всьому світі Аарон Остерайхер.

 Брифінг триватиме з 16.30 до 17.30.

Для зручності пересування запрошуємо журналістів на 16 годину до синагоги за адресою вул. Садовського, 11. До Садгори і назад поїде спеціальний мікроавтобус.

16.00 – виїзд із синагоги (вул. Садовського 11);

16.30-17.30 – брифінг;

18.00 – прибуття до синагоги (вул. Садовського 11).

 Прес-служба іудейської релігійної громади Буковини

 Садгірську синагогу збудовано у 1870-х роках. У фундамент споруди закладено землю, привезену з Єрусалима. Рабином синагоги був відомий цадик Ісраель Фрідман, про якого ходять легенди. Могила цадика на Садгірському кладовищі стала місцем паломництва хасидів з усього світу.

За детальнішою інформацією слідкуйте на нашому офіційному сайті: http://jewish-chernivtsi.com/  та сторінці на Facebook: http://www.facebook.com/jewish.chernivtsi

1