Соціологи назвали лідера парламентських перегонів 201 округу в Чернівцях

Соціологи назвали лідера парламентських перегонів 201 округу в Чернівцях

10.07.2019, 12:29

Лідером електоральних уподобань на 201-му виборчому окрузі з центром у Чернівцях є чинний народний депутат Микола Федорук.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Центром соціологічних досліджень Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, ГО "Інститут місцевого самоврядування" та Чернівецької обласної організації товариства "Знання України".

Зокрема, згідно з даними дослідження, кандидатуру Федорука на парламентських виборах 21 липня готові підтримати 23,9% серед тих, хто голосуватиме і вказав кандидата.

Вибори до Ради: у Чернівцях лідирує Федорук, – опитування

На другому місці опинилась кандидатка від партії "Слуга народу" Олена Лис, в якої показник підтримки дорівнює 16,7%.

Далі йде висуванець партії "Опозиційна платформа - За життя" Віталій Михайлішин, якого готові підтримати 13,6% виборців.

Четверту сходинку рейтингу посіла Оксана Продан, за яку, згідно з даними дослідження, готові проголосувати 8,6% чернівчан.

Замикає п’ятірку рейтингу кандидат від партії "Батьківщина" Олександр Пуршага, за якого мають намір проголосувати 5,7% виборців.

Інші кандидати у нардепи набрали менше 5% підтримки опитаних чернівчан.

Водночас, 32% опитаних жителів міста впевнені, що, незалежно від того, кого з кандидатів вони підтримають, на виборах переможе Микола Федорук.

Ще 17,3% виборців переконані у перемозі Олени Лис, а 15% вважають, що переможе Віталій Михайлішин.

Вибори до Ради: у Чернівцях лідирує Федорук, – опитування

Окрім того, за даними дослідження, найбільший рівень позитивного ставлення у виборців Чернівців до кандидата Миколи Федорука – 18,5%. Нейтрально до політика ставиться 35,7% виборців, а негативне ставлення до кандидата висловили 14,6% чернівчан. Ще 25,7% опитаних заявили, що не знають, хто це.

Найвищий рівень антипатії у чернівецьких виборців – до кандидата Віталія Михайлішина – 21,2%. Водночас позитивне ставлення до нього висловили 12,3% опитаних.

Опитування проводилося упродовж 2-6 липня 2019 року. Територія, яку охоплювало опитування: Шевченківський, Першотравневий і частина Садгірського районів міста Чернівці.

Питання соціологічної вибірки: Генеральна сукупність складає понад 174 тисячі осіб (віком від 18 років і старше, які мають право голосу). Обсяг вибірки – 1 244 особи. Вибірка - двоступенева, стохастична, стратифікована (із PPS і квотним скринінгом). Гранична похибка вибірки - 2,8% (при довірчій вірогідності Р=95%). Вибірка репрезентативна за статтю і віком.

Метод опитування: Особисте формалізоване інтерв’ю ("face to face").

Джерело:  molbuk.ua

1