Сорокарічна мешканка Герцаївщини не змогла пояснити для чого 'замінувала' монастир у Банченах

Сорокарічна мешканка Герцаївщини не змогла пояснити для чого "замінувала" монастир у Банченах

29.08.2019, 11:48

За такі «жарти» чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність. Правопорушниці загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

 Наприкінці липня поточного року невідома особа зателефонувала на спецлінію «101» і повідомила про замінування монастиря. Поліцейські вибухотехнічного відділу та кінологічного центру обласного управління Нацполіції спільно зі слідчо-оперативною групою Герцаївського відділення поліції обстежили всі приміщення комплексу та прилеглу територію. Будь-яких вибухонебезпечних предметів правоохоронці не виявили.

 Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

 Під час досудового розслідування оперативні працівники Герцаївського відділення поліції встановили, що вказаний злочин вчинила 40-річна жителька району. Під час санкціонованого обшуку в її помешканні поліцейські вилучили речові докази. Жінка так і не змогла пояснити правоохоронцям, що її спонукало до такого вчинку.

 Наразі вирішується питання про оголошення зловмисниці про підозру.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1