Сорок сучасних квартир та будинків на березі моря: з Чернівців провели чергову групу біженців до Італії та Німеччини від війни в Україні (+коментар Марини Кирилюк)

Сорок сучасних квартир та будинків на березі моря: з Чернівців провели чергову групу біженців до Італії та Німеччини від війни в Україні (+коментар Марини Кирилюк)

09.05.2022, 19:57

З Чернівців відправили чергову групу вимушених переселенців до Італії в м. Кальтаніссетта, регіон Сицилія та до Німеччини.

Про це повідомили керівниця департаменту соцполітики міської ради. 
 
Цього разу це 45 осіб, які приїхали до нас з різних куточків України, починаючи з Сєверодонецька,, Бердянська, Херсона, Ізюма, Харкова, Києва та інших міст України.
 
Багато хто з них проживав в школах та садочках, тепер у них буде можливість перегрузитись, відійти психологічно, фізично і морально. адже їх чекає нове європейське життя.
 
Нам дуже приємно, що європейці пропонують не тільки гуманітарну допомогу, але й надають прихисток українцям, тому що розуміють, як це важливо для нас.
 
Цього разу італійці підготували 40 сучасних квартир та будинків на березі моря і все це безкоштовно-проживання, харчування та оформлення (надання) посвідки на тимчасове проживання.
 
Весь світ продовжує підтримувати Україну, бо вірять в нашу перемогу!
 
КОМЕНТАР СЕКРЕТАРКИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ МАРИНИ КИРИЛЮК
 
З 24 лютого приймаємо внутрішньо переміщених осіб у нашому місті.
 
Сьогодні їх кількість становить понад 50 тисяч осіб. Серед них півтори тисячі переміщених осіб розміщено у Чернівцях у приміщенні школи та дитсадка, до 10 тисяч осіб оселилися у волонтерських та релігійних організаціях та обласних установах.
 
Вони всі постраждали від війни. Дехто втратив все. Деякі втікали від загрози втратити своє життя.
 
Разом з волонтерами та іноземними партнерами ми щодня працюємо над тим, щоб забезпечити біженців усім необхідним: продуктами, засобами гігієни, спальними місцями, одягом, медичною допомогою тощо.
 
Уряд розробив програми підтримки та надання фінансової допомоги біженцям. Більш того, міський центр адміністративних послуг приймає заяви на отримання грошової допомоги та реєструє внутрішньо переміщених осіб.
 
Все ж, це велике навантаження на місто і ми думаємо про шляхи підтримання соціального рівня життя біженців та допомоги їм з місцем проживання та місцем роботи. Багато питань залишаються відкритими тут зараз.


Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   
1